Havaların soğuması ve kış mevsiminin kendisini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte vatandaşları kömür telaşı sardı.

Kış mevsimi yaklaşmasına rağmen Nevşehir'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kömür yardımı alan ihtiyaç sahibi vatandaşların büyük bir kısmı hala kömürünü alamadı.
 

Yardım kömürlerinin gecikmesi üzerine ihtiyaç sahibi çaresiz vatandaşlar, "Üşüyoruz Kömürleri Dağıtın Artık" diyerek yetkililere seslendiler.

Kömür sevkiyatı henüz yapılamadı.

Nevşehir merkezde Emek Mah. Yeni Mahalle 350 evler Afatevleri Esentepe Güzelyurt 2000 evler Ragıp Üner mahallesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşların kömürleri hala gelmedi. Yine ilimizde yaşayan 
Mülteci Ailelerinde hiçbirine kömür gitmedi.

Kar kış geldi ama kömür yok : "Üşüyoruz Kömürleri Dağıtın Artık.."


Bu kış mevsiminin çok sert geçeceği şimdiden belli. Ayrıca meteoroloji de bunun sinyallerini veriyor bile. Bazı açıklamalara göre son yılların en sert kışını yaşayacağız.

Fakat bu açıklamalar yetkililerin dikkatini çekmemiş olacak ki Fak.Fuk.Fon kömüründen halen ses seda yok. Vatandaşlar endişeli “ acaba bu yıl kömür verilmeyecek mi” diyorlar. Çünkü bu konuda halen bir açıklama da yapılmış değil.


VATANDAŞLAR PERİŞAN OLDU

Nevşehir'de aralık ayı başında başlayan soğuk hava etkisini sürdürürken, üşümemek için devletin verdiği kömür yardımına bakan yardıma muhtaç vatandaşlar, kömürler gecikince perişan oldu. Soğuklar yüzünden ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getiren vatandaşlar, kömürlerin gelmesini çaresizce bekliyoruz diyorlar.

Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından henüz kömür yardımı alamayan vatandaşlar, şimdiiden endişeli bekleyiş içindeler.

Her yıl ihtiyaç sahibi ailelere 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 1 ton kömür dağıtımı yapılıyor...

Bir an önce kömürünü almak isteyen vatandaşlar kömür alabilmek için Şimdi Yetkililerden gelecek güzel haberi bekliyorlar.