İlkokullarda Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapılacak

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimliği tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ağız ve diş sağlığı taraması çalışmaları bu yıl da devam ettirilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Vural Özçelik, 2013 – 2014 Eğitim öğretim dönemi süresince yaklaşık 10 bin ilk okul öğrencisine yönelik yapılan taramanın bu yıl da devam ettirileceğini söyledi.

Bu uygulama ile küçük yaşlardan itibaren çocuklara ağız ve diş sağlığının öneminin aktarılması, düzenli diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasının amaçlandığını belirten Özçelik, Ekim ayı itibariyle söz konusu uygulamanın yeniden başlatılacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yapılan uygulamadan olumlu sonuçlar elde edildiğine vurgu yapan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Vural Özçelik, “Zaman zaman benimde bizzat katılarak takip ettiğim ağı ve diş sağlığı taramalarımız bu yıl da sürecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ilk okullarımızdaki öğrenci sayılarımızı istedik. Bu sayıların elimize ulaşmasıyla birlikte muhtemelen Ekim ayının ilk haftalarından itibaren yeniden ağız ve diş sağlığı taramalarımızı yapmaya başlayacağız. Burada amaç sadece çocuklarımızın ağız ve diş sağlığını kontrol etmek değil. Onlara ağız ve diş sağlığının önemini bire bir anlatma fırsatı elde ediyoruz. Doğru bir diş fırçalamanın nasıl yapılabileceğini bizzat onlara anlatıyoruz. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın ileri de ağız ve diş sağlığı konusunda herhangi bir problem ile karşılaşmamaları açısından da büyük bir önem taşıyor. Bu eğitim öğretim dönemi süresince Haziran ayına kadar sürdürmeyi planladığımız çalışmalarla birlikte yine 10 bine yakın öğrencimizi taramadan geçirip, onlara ağız ve diş sağlığı konusunda önemli bilgiler vermeyi planlıyoruz” dedi.