Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği’nce, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Ağıllı köyünde Mustafa Şahin Akkoç ve Eşi Ayfer Akkoç'un araç içerisinde ölü bulunduğu olay ve buna ilişkin soruşturmayla ilgili basın ve yayın yasağı getirilmesine karar verildi.

Kararda şunlar yer aldı;

Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı 12 Eylül 2018 günü Mustafa Şahin Akkoç ve Eşi Ayfer Akkoç'un araçlarının içerisinde ölü olarak bulunması olayına ilişkin Cumhuriyet  Başsavcılığınca başlatııl soruşturma kapsamında, telebimiz üzerine Nevşehir Sulh ceza hakimliğinin 14.09.2018 tarih ve 2018/2367 değişik iş sayılı kararı ile 5187 sayılı Basın yasasında belirtilen yayın yasağı koşullarının oluştuğu, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber,röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasının 5182 sayılı kanun 3/2 maddesi uyarınca YASAKLANMASINA karar verilmiştir. 
Bu itibarla, yukarıda belirtilen karar doğrultusunda gereğinin tevessülü ve konuya ilişkin gerekli hassasiye gösterilmesi hususu Kamuoyuna saygıyla duyrulur.
Altuğ Kürşat ŞAHİN
Nevşehir Cumhuriyet Savcısı