Okulların tatile girmesiyle birlikte Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü de sahte öğretmenlerin peşine düştü.Kırşehir’de ilköğretim ve orta öğretim düzeyinde ki okullarda başlatılan soruşturma ile birlikte görevli öğretmenlerin diplomaları toplanmaya başladı.Öğretmenlerin bazıları diplomalarını kaybettiği için kayıp ilanı vermeye başladı.

 

timthumb

 

Diğer illerde başlatılan soruşturma kapsamında birçok sahte diplomalı öğretmenin görevine son verildi.Hatay’da yapılan soruşturma kapsamında Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü aranarak bazı öğretmenlerin sorgusu yapıldı.Edinilen bilgiye göre Kırşehir’de bazı okullarda görev yapan sahte öğretmenler olduğu ve soruşturmanın gizliliği kapsamında bu öğretmenler hakkında yasal işlem başlatıldı.

 Nevşehir'de Sahte Diplomalı Öğretmen Yakalandı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "sahte diplomalarla öğretmenlik yapanların tespit edildiğini" açıklamasının ardından gündeme gelen diploma sahteciliğine ilişkin Nevşehir’de sahte diplomalı bir öğretmen yakalandı.

Nevşehir’de Merkeze bağlı Çat Kasabasında öğretmen olarak göreve başlayan ancak görevlendirme ile Merkez Mihriban Emin Gülen Ortaokul’nda görev yapan M.B'nin sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’nın incelemeleri sonucunda çıkış belgesi sahte olduğu gerekçesi ile görevden alınan M.B. hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Sahte Diploma ile öğretmenlik yapan M.B'nin öğretmen olarak göreve başlamak için bankada 30 Bin Lira kredi çekerek diploma aldığı öğrenildi. 

HATAY’DA SAHTE DİPLOMALI 7 ÖĞRETMENİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Hatay’da sahte diplomayla görev yaptıkları ve bu sayede haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen 7 öğretmenin görevine son verildi.
Edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Türkiye genelinde sahte diplomayla öğretmenlik yapanlara karşı yürütülen çalışma kapsamında Antakya, Hassa, Altınözü, Payas ve Dörtyol’da 1’er, Kırıkhan’da 2 olmak üzere toplam 7 öğretmenin sahte diplomayla görev yaptığı belirlendi.
Görevlerine son verilen öğretmenlerden birisinin Hassa Hatsaş Ortaokulu’nda 1 yıldır özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan M.A.Ç. olduğu öğrenildi.

Kırşehir Haber Turk