Nevşehir’den Milletvekili seçilerek Ankara’ya giden milletin vekilleri ve bazı siyasiler görevleri bittikten sonra Nevşehir’in yolunu unutuyor.

 

Nevşehir’den 20. Dönem Milletvekilliği seçimlerinden itibaren bugüne kadar görev almış milletvekillerinde sadece bir isim dışında hepsi Ankara’yı mesken tutmuş durumdalar. Tabi tüm bu araştırmaları yaparken 24. Dönem milletvekilleri olarak A. Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’i muaf tuttuğumuzu belirtmek isteriz.

 Mehmet Elkatmış'ı ise ayırıyoruz. Zira Ombudsman görevi nedeniyle şuan Ankara da bulunuyor olmasına rağmen Nevşehir'e her fırsatta gelip gitmesiyle takdir topluyor.

İşte Milletvekili olarak Ankara’ya gidenler ve ardından Nevşehir’i unutan vekillerimiz;

 

Eski Dönem Nevşehir Milletvekilliği görevinde bulunan, Osman Seyfi, Abdulkadir Baş, ve Mahmut Dede, Mükremin Taşkın, Esat Kıratlıoğlu’nun Nevşehirli olması sadece kimlikten ibaret olacak ki Nevşehir’e gelmeyi unuttular.Çoğunun yüzünü bile unuttuk.


Aynı şekilde eski Nevşehir Belediye Başkanı Yalçın Demir de seçimlerden seçime yüzünü görebildiklerimizden.

Oysaki MHP’den Nevşehir Milletvekilliği görevinde bulanan Av. İsmail Çevik ise Nevşehir’de şuanda aktif bir şekilde avukatlık görevine devam ediyor. İşte bu yüzden Milletvekilliği görevinden sonra tekrar kendi şehrine yerleşen ve çalışan ender milletvekillerimizden bir tanesi olan Av. İsmail Çevik’i tebrik ediyoruz.

24. Dönem Nevşehir Milletvekillerimiz ise yukarıda saymış olduğumuz isimlerin dışında tutuyoruz. Nitekim A. Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk şuanda Milletvekilliği görevleri devam etmesinin yanı sıra her üç milletvekillerimizin de yerleşim yerleri şuanda bile Nevşehir olduğunu belirtmek isteriz.