Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Kamil Uzun, Mehmet Küçük, TBF Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş ve TBF Kadın Ligleri Koordinatörü  Murat Tümer ile birlikte 26 takımın idarecileri katıldı.

Saat 11:00’de başlayan TKB2L Lig kurulu toplantısının açılış konuşmasını TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat yaptı. Sonat, “TKB2L benim için en önemli liglerden biri. Oynadığınız tüm maçları takip edemiyor olsam da yaptığınız işin, gösterdiğiniz mücadelenin ve verdiğiniz emeğin farkındayım. Şu anda ülkemizde kadın basketbolu takım sporları içinde en üst noktada ve biz bununla gurur duyuyoruz. Bu başarıda sizlerin de emeği büyük. Hepinize teşekkür ediyorum.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Küçük ise A Milli Takımımızın bel kemiği olan ve olacak oyuncular için TKB2L’nin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Sizin gösterdiğiniz mücadele bizi gerçekten umutlandırıyor. Elinize ve emeğinize sağlık. Anadolu insanın kadın basketboluna nasıl sahip çıktığını görüyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz dedi.

Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yrd.Doç. Dr. Özden Taşğın’da Türk Basketboluna verdikleri emekten dolayı Nevşehir halkı ve Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç başta olmak üzere tüm spor severler adına bir plaket takdiminde bulundu. Taşğın, ayrıca 2013 – 2014 basketbol sezonunun tüm kulüplere sağlıklı ve başarılı geçmesini temenni etti.

Yeni sezon ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantıda kulüplere ligin statüsü ile ilgili bilgiler verildikten sonra kura çekimine geçildi. Kura sonucunda Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü A grubunda yer aldı. 26 - 27 Ekim 2013 tarihinde başlayacak olan müsabakalarda ilk hafta Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü bayan basketbol takımı bay oldu.

A Grubunda;

Alanya Belediye, Anadolu Üniversitesi, As Osmaniye, Çankaya Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediye, Samsun 55 Gençlik, Yalova Vip ve Nevşehir Üniversitesi takımlarından oluşmaktadır.