NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de öyle bir yatırım düşünün ki, Merhum Özal döneminde başladı, Ak Partinin Üçüncü döneminde henüz bitirilemedi.

1986 Yılında Merhum Turgut Özal’ın kurduğu 45. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti döneminde temelleri atılan Doyduk Barajı o günden bu yana, İkinci Turgut Özal Hükümeti, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, DYP-SHP Hükümeti,  Tansu Çiller ile SHP- Azınlık ve CHP Hükümetleri, Refah Yol Hükümeti, DSP-MHP-ANAP Hükümetlerinin ardından 3 Dönem Ak Parti Hükümetleri döneminde henüz bitirilemedi.

Son değerlendirmelere göre 2015 Yılında tamamlanması planlanan doyduk barajı aslında Ülkenin bazı yatırımlarının nasıl göz ardı edilebileceğinin de göstergesi durumunda.

Tamamlandığında 1452 hektarlık araziyi sulaması öngörülen Doyduk Barajının 1986 – 2015 Yılları arasındaki serüveninde Proje için öngörülen yatırım miktarı 43 Milyon TL olarak belirlenmiş. Şu ana kadar geçen yıllar boyunca yatırıma 32 Milyon TL para harcanmış. Bu yıl ise Doyduk barajı için yatırım programına 5 Milyon TL ödenek konulması öngörülmüş.

28 Yıllık süreçte hala tam anlamıyla tamamlanamayan Doyduk barajının bu içler hali serüveninin ne zaman son bulacağı merak konusu.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Doyduk köyünün yaklaşık 2,5 kilometre kuzeyindeki Deliçay Irmağı'nın kollarından Kalaycık Deresi üzerinde bulunan Doyduk Barajının tam anlamıyla tarımsal sulamaya geçirilmesi ile Kozaklı ve civarındaki bir çok tarımsal arazi yeniden hayat bulacak.