Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde yapımı tamamlanan Tomurcuk Anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. 
Nevşehir’in Gülşehir ilçesi merkez Karavezir Mahallesi’nde bulunan 125 öğrenci kapasiteli anaokulunun açılışı nedeniyle düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yılmaz,Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy,daire müdürleri, belediye başkanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Gülşehir'e Yeni Anaokulu TOMURCUK Hizmete girdi...


Gülşehir Tomurcuk anaokulu açılış Töreninde konuşan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Nevşehir’de 5 bin 350 öğrenci ve 336 okul ile 2014-2015 eğitim-öğretim yılına başladıklarını belirterek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yaz tatili döneminde gerek idarecilerin gerekse de öğretmenlerin öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim alabilmeleri için okulları yeni eğitim-öğretim dönemine hazırladıklarını ifade eden Şimşek: “Bilimsel ve teknolojik gelişmenin sağladığı yeni imkânlarla sanayi toplumundan bilgi toplumuna doğru köklü ve geri dönülmez bir değişimin yaşandığı günümüzde, bu değişimin sonuçları her alanda hissedilmektedir. Bu hissediş alanlarının başında hiç kuşkusuz eğitim gelmektedir. Artık bilginin yeniden üretildiği, güncellediği bir ülkenin kalkınmışlık seviyesini belirlediği yalın bir gerçektir. Farklı bir değişle çağa uygun eğitim politikalarını belirlemiş ülkeler hızla kalkınarak, kültürel değişimleri yönlendirme şansını elde etmektedirler. Nevşehir ilimizde çocuklarımıza ve gençlerimize bilgi toplumunun gerektirdiği her türlü bilgi, beceri ve tüm dünyanın ihtiyacını duyduğu insani, ahlaki değerleri kazandırmak, dinamik ve kendini sürekli yenileyen bir eğitim sistemini işler hale getirmek, bu süreçte hayati bir öneme sahip öğretmenlerimizle beraber yeni çalışmalar yapmak temel uğraş alanımızdır” dedi.


Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimin çocukların gelişiminde önemli bir rol aldığını ve bu nedenle tüm çocukların okul öncesi eğitimden en iyi şekilde faydalanmalarına gayret gösterdiklerini kaydeden Şimşek, “Okul öncesi eğitimin çocuğun gelişimine ciddi katkılar sağladığı bilimsel bir gerçek. Okul öncesi eğitim alan çocukların almayan çocuklara göre ileriki yıllarda okul hayatlarında daha başarılı oldukları gözlemleniyor. Bu nedenle bizlerde okul öncesi eğitime büyük destek veriyoruz. Şu anda bu okulumuzla birlikte il genelindeki anaokulu sayımız 14’e yükseldi. İleriki yıllarda bu sayıyı daha da arttıracağız” diye konuştu.

Kaymakam Ertekin , okulun yapımındaki katkılarından dolayı Nevşehir İl Özel İdaresi yetkililerine, Milletvekillerine ve Vali Ceylan’a özel teşekkür etti.
Gülşehir ilçe Kaymakamı Sayın Murat Ertekin ise konuşmasında, Sosyal sorumluluk sahibi bilinçli bir neslin yetiştirilebilmesi için okul öncesi eğitime, anaokullarımıza çok ciddi görevler düşmektedir. Araştırmalar yetersiz çevre koşullarında büyüyen çocukların zihinsel gelişmelerinin geri kaldığını ve potansiyellerini tam olarak gerçekleştiremediklerini ortaya koymuştur. Okul öncesi eğitim bu farklılığın azalmasını sağlamakta, çocuğu diğer çocuklarla sağlıklı bir ortamda bir araya getirmektedir. Bizlerin bu büyük heyecanı yaşamasında ilçemize Okul öncesi bu Eğitim yuvasının kazandırılmasında emekleri olan Başta Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet Ceylan ve Milletvekillerimize ve tüm emeği geçen herkese şahsım ve Gülşehir ilçemiz halkı adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.



GİZLİGİDER'DEN ‘OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU

AK Parti Milletvekili Gizligider’de, AK Parti iktidarı döneminde her zaman bütçeden en fazla payın eğitime aktarıldığını söyleyerek eğitim alanında yapılan yatırımların bundan sonrada süreceğini ifade etti. İktidarları döneminde öğrencilerin akıllı tahta, teknoloji sınıfları ve ücretsiz dağıtılan tablet bilgisayarlar sayesinde teknoloji ile tanıştığını kaydeden Gizligider, Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme hedefinin eğitimli ve donanımlı bir gelecek nesille mümkün olabileceğini vurguladı. Gizligider: “Türkiye’de geçtiğimiz günlerde 16 milyon öğrenci ders başı yaptı. Bizim öğrenci nüfusumuz bir çok dünya ülkesinin nüfusundan fazla. Bu bizler için büyük bir şans olmakla beraber önemli sorumluluklarda yüklüyor. Bu öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak ve ülke yönetiminde söz sahibi yapmak istiyoruz. Bu nedenle eğitim sistemimiz her geçen yıl gelişiyor ve öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sunduğumuz imkanlar artıyor. Tabi ki bunlarla yetinmiyoruz ve daha fazlası için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Vali Ceylan ise; Nevşehir’in eğitim-öğretim alanında Türkiye’nin en iyi illeri arasında yer aldığını hatırlatarak bunda emeği geçen idarecileri ve öğretmenleri kutladı. İlköğretim’de ve Ortaöğretim’de derslik başına düşen öğrenci sayısının 20 olduğunu hatırlatan Vali Ceylan, il genelindeki eğitim kurumlarını daha iyi seviyeye getirmek için bundan sonrada çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelası Vali Ceylan, Milletvekili Gizligider, Kaymakam Ertekin ve İl Emniyet Müdürü Kalayoğlu tarafından kesildi.
Açılış sonrasında okuldaki sınıfları gezen Vali Ceylan ve beraberindekiler öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Gülşehir Milli Eğitim İlçe Müdürü Osman Yılmaz tören sonrası tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ederek Tomurcuk Anaokulu muz ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun dedi.