NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kalesi'nin altında yaklaşık 785 bin metrekarelik bir alanı kaplayan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin muhtemel güzergahlarının belirlenmesinin ardından Nevşehir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile öğrencileri, yaklaşık 785 bin metrekarelik bir alanı kaplayan yeraltı şehrinin tespiti için ikinci etap çalışmalarını da sürdürüyor.

Yaklaşık 50 girişi olduğu tahmin edilen yeraltı şehrinin büyüklüğünü, içerisinde nelerin olduğu, giriş ve çıkış yollarının tespiti için Nevşehir Üniversitesi Jeofizik Mühendisliğinden 4 öğretim üyesi ile 8 yüksek lisans öğrencisinin tomografik aletlerle çalışmalarını sürdürüyor. İlk etapta elektrik özdirenç tomografi yöntemiyle yerin tomografisini çeken ekip, 150-300 metrelik profillerle 3 günde 4 kilometrelik alanda ölçümler yaptı.

Nevşehir Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özcan Çakır, kale etrafını kaşkol gibi saran hat boyunca ölçümler yapıldığını belirterek, bazı belirsizlikleri gidermek için ikinci etap çalışmalarında sismik tomografi yöntemini uygulamaya devam ettiklerini söyledi.