NEVŞEHİR(MHA) TÜİK Verilerine göre Nevşehir’de 2008 – 2014 Yılları arasındaki istatistiklere göre nüfusumuz ancak 6 bin kişi arttı.

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğünün verilerine göre bölgemizde bulunan illerden Niğde ve Aksaray Nevşehir’e nazaran nüfusu daha çok artan iller oldular. Kırşehir ve Kırıkkale ise ciddi oranda göç verdi.

2008 Yılında il geneli nüfusu 282 bin olan Nevşehir, 2011 yılında bin kişilik bir nüfus artışı ile 283 bin nüfusa ulaştı. 2014’deki nüfus ise 3 bin kişilik artışla 286 bine ulaştı.

Çevre illerden nüfusları Nevşehir’e oranla artış sağlayan illerden Niğde’nin nüfusu 344 bine, Aksaray’ın nüfusu ise 384 bine ulaştı.

Veriler ışığında; İlimizde 2008 – 2014 Yılları arasında Özel organize ve Acıgöl organize sanayi bölgelerinde yapılan yatırımların dışında iş olanağı yaratan ciddi bir iş olanağının sağlanamaması ile birlikte ilin nüfusunun da bu durumdan etkilendiği görülüyor. Yani 6 yıllık süreçte Nevşehir’in Türkiye’nin en fazla para hareketliliğinin yaşandığı, zenginlerinin iş olanağı oluşturabilecek yatırımlardan ziyade riske girmeden para kazanmaya özen gösterdiklerinin de adeta canlı bir göstergesi oldu. Haliyle ilin yetkililerinin iş adamlarını, varlık sahiplerini ile iş olanağı, ekmek kapısı açabilecek yatırımlara yöneltme konusunda da nüfus artışı aslında zayıf not aldıklarının da göstergesi durumunda.