NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de son yıllarda gerek fiziki yapısıyla, gerekse görsel güzellikleriyle öne çıkan camilerinden biri de Zihnipaşa Camii.

Cami cemaatinin ve mahalle sakinlerinin destekleriyle hem fiziki yapısı itibariyle, hem de içerisinde verilen dini hizmetleriyle ilimizin örnek ibadethanelerinden biri haline gelmesinde camide görevli iki din görevlisinin de önemli katkısı var.

Camide 7 yıldır İmam – Hatiplik görevinde bulunan Mustafa Benli, camide verilen dini hizmetlerin yanında Nisan ayı sonunda tamamlanacak olan kuran kurslarına büyük bir ilginin olduğunu dile getirdi.

İçlerinde İlimizin önemli tanınmış isimlerinin yanı sıra bazı bürokratlarının da yer aldığı Kursiyerlerle birlikte dini açıdan son derece güzel bir eğitim süreci geçirdiklerini söyleyen Zihnipaşa Camii İmam Hatibi Mustafa Benli, camide birlikte görev yaptıkları Salih Zengin ile düzenledikleri kuran kurslarında aynı zamanda kursiyerlere çeşitli dini bilgilerin de aktarıldığını ifade etti.

Sadece verilen eğitici çalışmalarla değil, cami hocalarının fedakarlıkları ile camiinin içerisi adeta çiçek bahçesine çevrilmiş durumda. Temizliği, tertip ve düzeni ile de ilimizin örnek camileri arasında gösterilebilecek olan Zihnipaşa Camii, özellikle vakit namazlarında en çok cemaati bulunan camilerimiz arasında ilk sıralarda bulunuyor.