Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin desteğiyle Antalya’da bu yıl 8.cisi düzenlenen YÖREX fuarı Nevşehir’in iki önemli tarımsal ürününün tanıtıldığı bir fuar oldu.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası ile Nevşehir Ticaret Borsasının girişimleriyle YÖREX fuarına oldukça geniş bir katılım sağlanıyor.
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız’ın yanı sıra, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, her iki odanın genel sekreterleri İ. Hakkı Aydoğan, Uğur Aydoğan, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin de yer aldıkları Nevşehir heyetinde DERSİAD Başkanı Ercan Civelek ve yönetim kurulu üyeleri de yer alıyor.
13 Eylül tarihinde yapılan açılışa Dışişleri bakanı, Kalkınma Bakanı, TOBB Başkanı ve çok sayıda milletvekili, oda ve belediye başkanı da katıldı.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün yanı sıra AK Parti Merkez ilçe başkanı Salih Açıkgöz’ün katılarak Nevşehir heyetine destek verdiği fuarın ilk günkü bölümüne Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ta bizzat katılanlar arasında yerini aldı.
Ahiler Kalkınma Ajansının da desteğiyle Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası ile Ticaret Borsanının birlikte oluşturdukları stand’ta Nevşehir’in kabak çekirdeği ile kuru üzümü özel paketlerinde standı ziyaret edenlere hediye edildi.
Küçük maket peribacalarının da standı ziyaret edenlere hediye edildiği stand özellikle fuara katılan illerin bir çoğunda satış yapılması açısından da ilgi gördü. Zira Nevşehir standlarında ziyaretçilerden para talep edilmedi. Kuru üzüm ve kabak çekirdekleri ziyaretçilere ücretsiz olarak ikram edildi.