Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde yılbaşı gecesinde yapılan kontrollerde yapılan aralamalarda uyuşturucu ticareti yapan 4 kişi yakalandı.
Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yılbaşı gecesi kontrollerini yaparken şüphelendikleri bir aracı takibe aldı. Takibe alınan araçta satışa hazır halde uyuşturucu hap, ruhsatsız tüfek, sallama tabir edilen bıçak ele geçirildi. Araçta bulunan 3 şahıs gözaltına alındı.
Soruşturmayı derinleştiren Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahısların ifadesinde belirttikleri 4 ayrı eve Nevşehir KOM ve Jandarma’ya ait Narkotik köpekleri ile eş zamanlı operasyon yaparak aranan evlerde Uyuşturucu Hap ve Bonzai ele geçirildi. Arama yapılan evlerde de 1 kişi gözaltına alındı.
Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgu ve ifadeleri tamamlanan şüpheliler ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından M.S(20) ve S.G(36) isimli şahıslar tutuklanmaları talebiyle hâkim karşısına çıktı. Burada uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak suçundan tutuklanan 2 kişi cezaevine gönderildi.

Görüştüğümüz Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri son 15 gün içerisinde yapılan 4 ayrı uyuşturucu operasyonunda 11 kişinin tutuklandığını, çocuk ve gençleri uyuşturucu maddeden uzak tutmak için çalışmalarına devam edeceklerini ve Ürgüp’lü vatandaşlardan daha öncede olduğu gibi bu konularda bilgisi olan ve uyuşturucu madde satan kişileri ihbar etmelerini belirttiler.

İhbar Hatları : 155 – Polis, Tel: 0384 341 4058/ 0505 318 5055     156 – Jandarma