Nevşehir’de hayırsever vatandaşların katkıları ile yapımına başlanan Külliye için hayırsever Ayşe Altun, 100 bin TL bağışta bulundu. Bağışa ilişkin dekontu yeğeni işadamı İlhan Yanar ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e teslim eden Ayşe Altun “ Eşimin vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. ”dedi.
Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde Nevşehir’in şehir görüntüsünün değişimine önemli katkılar sağlayacak Külliye’nin yapımına katkı sunabilmek için hayırsever vatandaşlar ,bankalarda açılan hesaplara imkanları ölçüsünde yardımlarını sürdürüyorlar.
Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde projelendirilen ve Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği halinde yapımına başlanılan Nevşehir Külliyesi için, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında vatandaşların yardımları artarak sürüyor.
Nevşehir’in en büyük camisi olmanın yanı sıra, konferans salonu, gasilhane, gusülhane, morg, taziye evi ve kütüphane gibi oldukça çeşitli sosyal donatıları bir arada toplayan Nevşehir Külliyesinin yapımına katkı sağlayabilmek için hayırsever vatandaşların destekleri sürüyor.
Nevşehirli işadamı İlhan Yanar, bir süre önce vefat eden halası Ayşe Altun’un eşi Mustafa Altun’un vasiyetinin Nevşehir’de yapımına başlanılan Külliye için kullanılması için girişimde bulundu. Daha sonra Külliye için açılan hesaba eşi Mustafa Altun adına 100 bin TL ‘lik bağışta bulunan Ayşe Altun,banka dekontunu da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e takdim etti. Altun; “Yiğenim İlhan Yanar’ın da sayesinde eşimin vasiyetini yerine getirmenin sevinci içerisindeyim. İnşaallah en kısa sürede Külliye tamamlanır ve halkımızın hizmetine sunulur” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de Külliye’nin bir an önce hizmete kazandırılması için gösterilen bu duyarlı hareketten dolayı Ayşe Altun’a teşekkür etti.
Ünver, Nevşehir Külliyesinin Kadirşinas hayırsever Nevşehirlilerin katkıları ile en kısa sürede hizmetine sunulması için çalışmaların büyük bir hızlılık içerisinde yürütüldüğünü belirtti. Ünver, yapımına başlanılan Nevşehir Külliyesine ilişkin hayırsever Ayşe Altun’a bilgiler aktardıktan sonra yapılan yardımın anısına hayırsever Ayşe Altun’a bir hediye takdim etti.