Sevgili Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) doğum yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nde, Nevşehir İl Genelinde camiler doldu taştı. Vatandaşlar, kandil gecesi dua edip Allah’tan af ve mağfiret diledi. 

Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahiler okunduğu gecede çok sayıda vatandaş, camide ibadetini yaptı duasını etti. Akşam namazını Hz ÖmerCamii’nde kılan vatandaşlar, tüm İslam aleminin kandilinin mübarek olması temennisinde bulunarak, “Peygamberimiz Efendimiz’in (SAV) ruhu şad olsun, bizlere şefaatçi olsun. Cenab-ı Mevlam, bizi Peygamber Efendimiz’e ümmet etti. Biz de ahirette inşallah şefaatine nail olacağız. Rabb’im bizi Peygamber Efendimiz’in şefaatine nail etsin, Efendimiz’e komşu etsin. Bizim istediğimiz zaten bu. Dünyaya geldik, işte gidiyoruz. İnşallah burada, beraberce kıldığımız namaz gibi orada da bizler beraber oluruz" dediler.

Bu arada Güzelyurt mahallesi Kocaçay mevkii sakinlerinden 5 kafadar genç bir araya gelerek harçlıklarını birleştirip aldıkları lokumları cami cemaatine dağıtarak örnek bir çalışmaya imza attılar.

Nevşehirli Eren Özaltın, Emir Yalçın, Ahmet Kaya, Mert Sertkaya ve İsmail Korkmaz isimli genç yürekler Nevşehir merkez Güzelyurt Mahallesi, Hz Ömer Camisinde Mevlid Kandili nedeniyle camiye gelen vatandaşlara lokum dağıtıldı.

Genç kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. allah razı olsun kardeşlerimizden.