Nevşehir de, farklı yerlerde drift ve hız yapmak zorunda kalan modifiye araç tutkunları şehir merkezinde pist olmamasından yakınıyor.

Konuya ilişkin FİB Haber Merkezimize açıklamalarda bulunan Nevşehirli Modifiye sever Atila Bayram : Tek İsteğimiz Belediyemizden Bize Ait Bir Pist Bir Yer ....

Nevşehirli Modifiye Severler artık polislerden huzur istiyor . Modifiye tutkunlarinin tek istedikleri rahatca gezebilmek bir arada olmak insanlarin araçlarini sergileyebileyecekleri bir yer istiyorlar .

Modifiye artık tüm Türkiye genelinde yaygın bi hale gelmiş olup Nevşehir de de hastalık haline gelmiştir. Biz Modifiye sever araç tutkunları olarak Nevşehir Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazmamıza rağmen hiç bir cevap alamadık.

Sosyal ağda Nevşehir Modifiye Center grubu adı altında yaklaşık 9.000 üyesi olan Nevşehirli modifiye araç tutkunları, yollarda drift yapmamak ve araç güvenliğini tehlikeye atmamak için yetkililerden araçlarını rahatça kullanabilecekleri bir otomobil pisti yapılmasını istiyor. Modifiyeli araç sahipleri, pist olmamasından dolayı birçok sefer polis engeliyle karşı karşıya kalıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Modifiye Center Grubu Sözcüsü Atila Bayram, Her hafta toplandıklarını kaydederek artık bu tutku bir spor ve sosyal etkinlik olarak görülmeli diyerek , şöyle konuştu: “Kendimize ait 400-500 metrelik bir pistin olmasını istiyoruz. Neresi olursa olsun yeter ki bize böyle bir imkan tanısınlar. Biz toplandığımız zaman polis gelip 30 dakika sonra bizi dağıtmasın. Hatta bu pist belediye yetkisinde bile olabilir. Araç başına 5 TL ücret bile alınsın.

Yasak olduğunu bildiğimiz halde trafiğe açık yerlerde adrenalin yaşadığımız zamanlar sıkıntı oluyor. Hem kendi canımızı, hem de başkalarının canlarını tehlikeye atmış oluyoruz. Bu pist Ankara da,Kayseri de,Konya da,Akhisar’da, İzmir’de, Balıkesir’de var, Nevşehir’de neden yok." Belediye başkanlarından vaat değil icraat istediklerini anlatan Bayram, şunları söyledi: "Şuan ki Belediye Başkanımız Hasan Ünver'den bunu istiyoruz. Gittiğimiz yerlerden gönderiliyoruz. Biz, sabit bir yerimizin olmasını istiyoruz. Risk azaltmak adına şehir merkezi içerisinde hız yapmayız. Genel de sanayi bölgesinde geniş yollarda araçlarımızı kullanırız. Ama bu böyle olmuyor. Her zaman polis engeliyle karşılaşıyoruz. Nevşehir Merkeze bir pist yapılmasını istiyoruz. ”