Şırnak Uludere'ye bağlı Ortaköy'de, Nevşehir nüfusuna kayıtlı Esat Karagöz isimli şahıs, YDG-H'li gençler tarafından alıkonuldu. Köyde bulunan ve kendilerini PKK'nin genclik orgutu Yurtsever Devrimci Genclik Haraketi (YDG-H) mensubu olarak tanitan bir grup, sınır köyüne gelen ve davranışlarından şüphelendikleri Nevşehirli Muezzin Esat Karagoz'u, ISiD uyesi olabilecegi suphesiyle durdurdu. Şengal'den kaçan Êzidilerin yoğunluklu olarak bulunduğu köyde, elinde dini kitaplar olduğu için tedirginlik duyup şahsın etrafını sararak, ne amaçla bölgede bulunduğunu sordu. Şüpheli kişi, "Anadolu Gençlik Derneği üyesiyim, bölgeye gezmek için geldim. IŞİD'li değilim. Bir arkadaşımla geldim" derken, arkadaşının sorulması üzerine ise ifadesini değiştirerek yalnız geldiğini söyledi.Nevşehirli muezzin Esat Karagoz isimli Şahıs YDG-H'li gençler tarafından sorgulanarak alıkonuldu. 

Kendisini durduran zanlilara Nevsehir'in Acigol ilcesi'nde muezzinlik yaptigini anlatan 2 cocuk babasi Karagoz'un elindeki kitaplar ve kimligini kontrol edildi. 

ISiD ile bir alakasinin olmadigini anlatan Karagoz, "Ben Nevsehirli'yim. Buraya gezmeye gelmistim. Yanimdaki kitaplar da mensubu olduğum Anadolu Genclik Dernegi'nin kitaplari.Ben kitaplarımı tanıtmak istedim. Benim ISiD ile bir alakam yok.İşıd terör örgütüdür onları lanetliyorum. Onlar cehennemliktir." şeklinde konuştu.