Nevşehir Merkez Taşlıbel Camii 1989 yılında Rahmetli Said ULUĞLAR başkanlığında dernek kurularak yapıma başlanan ve üyeler Abdulkadir BAŞ , Mehmet POLAT, Zeki GÜLTEKİN,Halil UYSAL, Naci DALDİKEN gibi mahalle sakinlerinin yoğun gayretleriyle bu camii 1 sene gibi kısa bir sürede ibadete açılmıştır.

Camii İmam Hatibi Ahmet AYDEMİR camiye atandığından bu zamana kadar camisine yenilikler katarak cemaatine faydalı olmaya çalışıyor.Bilgisayar ve projeksiyon cihazlarından faydalanarak camii cemaatine Kuranı Kerim öğretip,herkesin Kuran öğrenmesini sağladı.Camiiye internet bağlatarak öğrencilerin camide güvenli internetten ders yapmalarını sağladı.Öğle namazlarından 45 dk önce projeksiyon cihazından görsel ve işitsel olarak mealli hatim yaparak cemmatın hem Kuranı Kerimi ilerletmesini,hem de meal dinleyerek Cenabı Allah ın bizlere Kuran ı Kerimde neler buyurduğunu öğretiyor.Her gün yatsı namazından önce yüz yüze vaaz sistemini safların arasına girerek uygulamalı yapmaktadır. Bilhassa ilmihal bilgilerini bilgisayardan görsel olarak anlatımlı ve cemaatın da soru sorarak katılımıyla daha faydalı hale getirip kalıcı olmasını sağlıyor.

İmam Ahmet AYDEMİR in bu uygulamasından camii cemaatı da çok memnun olduklarını söylüyor.

Taşlıbel Camii İmamı Ahmet AYDEMİR ayrıca camii içerisini botanik bahçesine çevirip 150 ye yakın çiçekle ilgilenip  çiçeklerin bakımını bizzat kendisi yapıyor.

Camii içerisinde 7/24 kayıt yapan kameraler, yangın alarm cihazları, sağlık dolabı, kütüphanesi, duvarlara örümcek bağlamasın diye deve kuşu yumurtaları ile de dikkat çekiyor.

 

Çalışmalarıyla Nevşehir Müftülüğünün de takdirini kazanan İmam Ahmet Aydemir e FİB Haber olarak biz de bundan sonraki örnek çalışmalarında başarılar diliyoruz……..