Nevşehirli şehidimiz Turgay Yılmaz'ın ismi, bundan sonra Avanos ilçesine bağlı Karacauşağı köyünde hatıra ormanında yaşayacak.

​Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 2017 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Turgay Yılmaz anısına Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Karacauşağı köyünde hatıra ormanı oluşturuldu.

Şehidimizin İsmi Hatıra Ormanında Yaşayacak
Konu ile ilgili FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan ​Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı şu açıklamalarda bulundu;
 "Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü'müz olarak, Avanos ilçesine bağlı Karacauşağı köyümüzde ki şehidimiz Turgay Yılmaz adına hazine arazisi olan 40 dekar alanda 2000 adet M.servi, iğde, akasya, sedir, zerdari, mahlep dikilerek tel ihatası da yapılarak şehidimizin adını yaşatmak istedik" dedi.

Satırlı, “Kahraman şehidimiz adına oluşturulan hatıra ormanı ile başta Turgay Yılmaz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olarak şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yer alacaktır dedi.. 

2010 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Turgay Yılmaz henüz 25 yaşında idi...

Bütün şehitlerimizin ismi Turgay Yılmaz’ın ismi gibi ölümsüzdür. Şehitler ölmezler. Onlar kıyamete kadar yaşarlar ancak bizler bunu anlayamayız. Ölümsüzlük şehitlere verilen bir unvandır.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğüne şehidimiz için hatıra ormanı oluşturmasından dolayı teşekkür ederiz...

Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü; bağımsızlığımızın sembolü vatan, Kur’an ve bayrak için şehadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz.

Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Gazilerimize Acil Şifalar, Şehit Ve Gazilerimizin Ailelerine Sabırlar Dileriz.