Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre,  "Bölgemiz Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava kütlesinin etkisine girecek.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge tahmin ve Uyarı Merkezi’nin yaptığı tahminlere göre Nevşehir ve ilçelerinin özellikle iç kesimlerinde Cuma günü öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu yağışların Cumartesi ve Pazar günleri de devam edeceği tahmin ediliyor. 


Nevşehir'e Cuma Günü Başlayacak şiddetli yağış uyarısı...

 23 Ekim Cuma günü İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak meydana gelecek.

Nevşehir'le birlikte Hafta sonunda ülkenin büyük bir bölümünü etkisi altına alacak yağışlı sistem, önümüzdeki hafta başında güney ve doğu kesimlerde devam edecek.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, çarşamba günü Trakya'dan başlayarak, hafta sonuna kadar yağışlarla ülke genelinde azalacak.


 Kuvvetli ve şiddetli yağış sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, yarın bölgenin kuzeyinden başlayarak hafta sonuna kadar yağışla birlikte bölge genelinde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın perşembe, cuma ve cumartesi günleri Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesine karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."



Nevşehir ve Bazı İlçelerinde 5 Günlük Hava Tahmini

Tarih

Hava Durumu

En Yüksek

Hissedilen

En Düşük

21 Ekim 2015 Çarşamba

Parçalı Bulutlu

22°C

19°C

9°C

22 Ekim 2015 Perşembe

Parçalı Bulutlu

20°C

17°C

10°C

23 Ekim 2015 Cuma

Sağanak Yağmurlu

19°C

17°C

9°C

24 Ekim 2015 Cumartesi

Sağanak Yağmurlu

16°C

14°C

11°C

25 Ekim 2015 Pazar

Sağanak Yağmurlu

14°C

12°C

9°C