Failler 1 Yıldır Bulunamadı

NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Nevşehir Merkeze bağlı Nar Kasabasında Nezen Germiyen’in cinayetinin halen failinin bulunmamasını ulusal basında gündeme getirdi.

Fatih Altaylı’nın sunduğu programa katılarak Nevşehir’deki kadınların sorunlarını gündeme getiren Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Demirbilek, uyuşturucu tuzağına düşürülen, cinsel açıdan istismara uğrayan 13 yaşındaki Nezen Germiyen’in faillerinin bulunamamasının üzücü olduğunu ifade etti.

Demirbilek, “Nevşehir emniyetimizin bu konuda sağduyu içerisinde çalıştığını biliyorum. Örneğin bölgemizde meydana gelen ve bir Japon turistin öldürülmesi ve bir turistinde yaralandığı olayın failleri 24 saat içerisinde bulundu ve adli mercilere teslim edildi. Ancak ulusal bir yayın kanalında 1 yıl süreyle gündeme getirilmesine karşın 13 yaşındaki Nezen Germiyen’in halen faillerinin bulunmamasına üzülüyorum. 13 yaşında cinsel istismara uğrayan, uyuşturucu tuzağına bulaştırılan ve öldürülen Nezen Germiyen’in faillerinin bir an önce bulunmasını bekliyoruz” dedi.