Saldırı Ulukışla-Adana otoyolu 7'nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiay göre Ulukışla yönünde giden 55 K 088 plakalı kamyonetten uzun namlulu silahlarla uygulama yapan jandarma timlerinin üzerine ateş açıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda 3 askerimiz şehit oldu, 1 asker ve 1 sivil vatandaşın da yaralandığı ileri sürüldü.

Saldırının ardından Aksaray yönüne kaçan ve içerisinde Suriyelilerin olduğu iddia edilen kamyonetin yakalanması için jandarma ve polis bölgede operasyon başlattı.

Niğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde bir kamyonetten uygulama yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı, 1 polis memuru ile 1 assubayın şehit olduğu, 2 si ağır 4 askerin yaralandığı bildirildi.


Saldırı Ulukışla-Adana otoyolu 7'nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi.

İddiaya  göre Ulukışla yönünde giden 55 K 088 plakalı kamyonetten uzun namlulu silahlarla uygulama yapan jandarma timlerinin üzerine ateş açıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda 2 asker şehit oldu, 2’ si ağır 4 askerin yaralandığı bildirildi.


Saldırının ardından Aksaray yönüne kaçan ve içerisinde Suriyelilerin olduğu iddia edilen kamyonetin yakalanması için jandarma ve polis bölgede operasyon başlattı…

Otoyolda Askerlere Silahlı Saldırı: 1 Astsubay, 1 Polis Şehit Oldu, 1 Kamyon Sürücü Öldü.

İKİ TERÖRİST YAKALANDI

Güvenlik güçlerine yapılan saldırıyla ilgili, iki teröristin yakalandığı, kaçan bir teröristin de arandığı öğrenildi.

Saldırıda 2 asker ve bir polis şehit oldu. Jandarma ile özel harekata bağlı polisler, gasp ettikleri bir kamyonla kaçan zanlıların peşine düştü. Eminlik köyüne kaçan saldırganlar sağlık ocağına girerek içeridekileri rehin aldı.

Yaklaşık bir saat süren operasyonda 3 saldırgandan 2'sinin sağ olarak yakalandığı, bir saldırganın da kaçtığı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sakarya mitinginde yaptığı açıklamada Niğde de yaşanılan saldırıda hayatını kaybeden şehidlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.İki saldırgan yakalandı.

Adana-Ulukışla-Ankara Otoyolu, Eminlik mevkiinde yol kontrolü yapan asker ve polis timine silahlı saldırıda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre kontrol esnasında güvenlik güçlerine silahla karşılık veren şüpheli şahıslar çatışma esnasında 1 astsubay 1 polis şehit olurken gaspettikleri aracın sürücüsünü de şehit ettiler.  Çatışmadan hemen sonra kaçan şüphelilerin Suriye uyruklu oldukları ve araziye kaçmış olabilecekleri düşünülerek bölgede geniş kapsamlı operasyona başladı.

112 istasyonunu bastılar
Çatışmanın ardından Eminlik 112 sağlık istasyonuna giderek yasalarının tedavi edilmesi için istasyonda bulunan sağlık görevlilerini rehin aldılar.  Olay üzerine taksiye kuvvetler 112 istasyonuna ulaştı.  Yaralı olan iki terörist yakalandı

Ayrıntılar birazdan gelecek