Hayatını kaybeden Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü (42), için Avanos’ta cenaze töreni düzenlendi.

Sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık 20 gündür Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görürken hayatını kaybeden Körükçü, memleketi Avanos’ta düzenlenen törenin ardından cenaze namazı kılınarak toprağa verildi.

Avanos Hükümet Konağı önünde düzenlenen cenaze törenine, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Avanos Kaymakamı Muhammet Sait Baytok, İç İşleri Bakanlığı İller İdaresi Başkanı ve eski Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, birlikte görev yaptığı iş arkadaşları, meslektaşları, sevenleri, ailesi ve eşi Melek Körükçü kucağında 1 yaşındaki kızları Deniz ile birlikte katıldı.

Dönem arkadaşı Kocaeli Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu törende konuşma yaptı.

Niğde Valisi yaptığı konuşmada çok değerli bir arkadaşımızı genç yaşta kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Acınızı yüreğimizde yaşıyoruz ailesi ve küçük kızları bize emanettir dedi. Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından dua okunarak helallik istedi.

Merkez camide cenaze namazı kılınan Körükçü, Avanos mezarlığına defnedildi.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde kaymakamken 2014'te Niğde Vali Yardımcılığı görevine atanan Körükçü, 2015 yılında evlenmiş ve 1 kız çocuk babasıydı.


Özgür Körükçü kimdir?

1975 Yılı Nevşehir Avanos doğumlu olan Özgür Körükçü, Avanos Lisesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’ni bitirdikten sonra 1998 yılında açılan sınavla Kaymakamlık mesleğine adım attı.

Özgür Körükçü; sırasıyla Konya - Bozkır, Bursa - Yenişehir, Rize - Çamlıhemşin ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Eskişehir - Günyüzü, Muş - Varto, Bingöl - Genç ve Ordu - Kumru ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. 2008 yılı Atama Kararnamesi ile Mersin - Aydıncık İlçesine atandı daha sonra 2014 yılında da Niğde Vali Yardımcılığı görevine başladı.

2015 yılında Melek Ulusoy ile evlenerek hayatını birleştiren Özgür Körükçü'nün bir yaşında Deniz adında bir kızı vardır.

Her ölüm üzücü, her kayıp değerlidir. Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine metanet ve başsağlığı dileriz.



























Haber : Ercan KILIÇLI
Serbest Gazeteci - www.serbestmuhabir.com
[email protected]