Yeşilçam’ın  200 ü aşkın çevirdiği filmleriyle usta sanatçılarından Nuri Alço  Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri zirvesinde Yılın Unutulmaz Yeşilçam sanatçısı ödülüne layık görüldü.Duayen Sanatçı Nuri Alço ya ödülünü Göreme Belediye Başkanı Sayın Nuri Cingil takdim etti.

FİB Haber.Com tarafından bu yıl 7.si düzenlenen 2012 yılının en iyileri ödül töreninde Nevşehir Kapadokya bölgesine gelen ünlü sanatçı Nuri Alço öncelikle Böylesine anlamlı ve muhteşem bir geceyi organize eden FİB Haber .Com u tebrik ediyorum. Anadolu insanını destekleriyle biz sanatçılar bir yerlere geldik ve onların destek ve dualarıyla yaşıyoruz. Bu ödülü tüm Yeşilçam emekçileri adına alıyor ve kabul ediyorum bu vesile ile hakkın rahmetine kavuşan değerli tüm Yeşilçam sanatçı dostlarıma Allahtan rahmet diliyorum.

 

FİB Haber Genel Koordinatörleri Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal beyler sağ olsunlar bizleri Kapadokya yı gezdirdiler en güzel şekilde misafir ettiler.

 

İnanıyorum ki eşsiz doğası tarihi havası ve insanlarıyla Kapadokya yerli ve yabancı turistlerin gözde makanı olmaya devam edecektir.Bu konuda Kapadokya Yılın Enleri Ödül törenleri de bölge tanıtımına gördüğüm kadarıyla büyük emekleri geçiyor hakıkatten onlara bir kez daha teşekkür ediyorum.Bu bölgeyi film çekmek adına daha evle yıllar önce gelmiştim bölge çok özel.Bu bölgede çekilecek bir film için teklif gelirse düşünmeden kabul ederim.Bölgenin her tarafı adeta bir film platosu…

Bu arada Ödül töreni akşamında bizleri misafir eden Değerli NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce beye de kibar davetleri adına huzurunuzda teşekkür etmek isterim. Çok güzel kısada olsa günler geçirdiğim KApadokyada şahsıma gösterilen ilgiden dolayıda çok mutluyum.

Bir konuda burada böylesine özel bir Şehir olan Nevşehir de bir profosyonel takım olmayışına hayli şaşırdım.Nevşehirspor GKnin değerli  Başkanı Necmi Cantekin beyle görüşme forsatıda yakaladım.Gençlerimizin spora teşviği kötü alışkanlıklardan uzak klaması adına Nevşehirspor a bu şehrin çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Ben filmlerimde ro icabı sigara ve farklı zararlı maddeler kullanmış gibi göründüm fakat çok şükür şimdiye kadar ağzıma ne sigara nede bağımlılık yapan hiçbir madde kullanmadım.Bunu spora borçluyum.Kendim hala hazırdsa Beşiktaş kongre üyesi Eskişehirspor da da üyeliğim bulunuyor.Bu anlamda spora yakınlığım için söylüyorum Nevşehir kent olarak bütünleşmeli Başkanına kulübüne sahip çıkılmalı.Umut ediyorum ki Nevşehirspor kısa sürede değerli Başkanı Cantekin ile birlikte hak ettiği yerlere gelecektir.Ama destek mutlaka şart dedi.