NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de görev yapan bürokratlar arasında son dönemlerin en tartışılır isimlerinden biri de hiç kuşkusuz Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı’nın haftanın büyük bir bölümünde Ankara’da olması tartışması uzun süre kamuoyunun gündeminde kalacağa benziyor.

Her hafta Cuma günü Nevşehir’den ayrılıp Ankara’da ailesinin yanına giden, Salı günleri ise tekrar Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine döndüğü iddia edilen Dr. Atilla Oğuz Boyalı’nın ise bu iddialara şu ana kadar tek bir cümle bile yanıt vermemesi de dikkatleri çekiyor.

Maaşının yanı sıra döner sermaye gelirlerinden aldığı pay ile aylık maaşının 13 bin TL’yi bulduğu belirtilen Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı’nın hakkında son günlerde Nevşehir basınında çıkan iddialara cevap vermesi bekleniyor.

Göreve geldiği günden bu yana Nevşehir’de sağlık yatırımlarında yaşanan sıkıntının başlıca nedenlerinden biri olarak gösterilen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı’nın iddialara göre ilk icraatlarından biri son model bir makam aracı kiralaması da tepki çeken unsurlar arasında yer alıyor.

Nevşehir Kamuoyu bu iddiaların yanıtlanmasını, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı’nın susmak yerine iddialara cevap vermesini bekliyor.

Boyalı, 02.03.1967 Ankara da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara da tamamladıktan sonra 1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1993/1995 yılında Konya Cihanbeyli ilçesinde doktor olarak çalıştı. 1995/1996 yılında Tunceli'de doktor olarak  çalıştı. 1996/2000 yılında Ankara Ayaş'ta Sağlık Grup Başkanı olarak çalıştı. 2000/2004 yılında Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünde çalıştı. 2004/2008 yılında Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim Yardımcısı olarak çalıştı. 2008/2012 yılında Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak çalıştı. 2012/2012 yılında Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda Mali Analiz Daire Başkanlığında Daire Başkanı olarak çalıştı. Askerlik görevini Tunceli'de tamamladı. En son Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda Mali Analiz Daire Başkanlığında Daire Başkanı olarak görev yaparken Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliğinin 663 sayılı Kamu Hastaneleri Kurumu kapsamında Nevşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak 2 Kasım 2012 de göreve başladı. Evli ve 2 çocuk babası.