-ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU VE MUTLU OLSUN

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayarak, “Öğretmenler Günü’ndeki tek sevincimiz yetiştirdiğimiz öğrencilerimizdir” dedi.

 

Şube Başkanı Mustafa Uğur’un açıklamasının tam metni şu şekilde;

 

Bugün 24 Kasım 2013, bugün 24 Kasım 1928’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen vasfını aldığı kıymetli gün, bugün 1981 yılından beri her yıl kutladığımız mesleklerin en kutsalı olan Öğretmenlerimizin Günü ve bugün “Oku!” emrinin yılmaz savunucularının gururla kutladığı gün.

 

Bugün, Türk Bayrağı’nın dalgalandığı her yer de fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’  nesiller öğretmenlerinin yanına koşmakta, bilginin yüceliğine, sevginin değerine, eğitimin önemine bir kez daha inandığını göstermektedir. Bugün, kara tahtanın tebeşir tozuyla emekli olan öğretmenlerimizin günüdür. Günümüz kutlu olsun…

 

Mesleğinin yüceliğine inanmış, öğrenme ve öğretme arzusuyla sıraları dolduran nesillere bilgi aşılayan öğretmenlerimiz bugün sınıflarında ekonomik ve sosyal problemlerle boğuşmakta ve maalesef ki iktidarlar tarafından kaderine terk edilmektedir. Geçen her yılda ekonomik ve sosyal problemleri artan, beklediği saygıyı kendini yönetenler tarafından görmeyen, çay simit hesabı yaparak iktidara gelenlerin sözlerini yerine getirmemesinden ötürü muzdarip olan öğretmenler, ‘beğenmeyen başka iş kollarına yönelir’ diyen devlet bakanlarına rağmen sevgi çiçekleri olan öğrencilerimize her zamanki gibi gülüşlerini vermektedir.

 

%82.9’u banka kredileri ile ayakta durmaya çalışan, %66,9’u tükenmişlik sendromuna kapılan, %37’si işe bağlı stresin kurbanı olan, %32,7’si ayda yalnızca 1–2 kilogram et yiyebilen öğretmenlerimiz sınıflarda huzurla ders yapabilmenin yöntemlerini aramakta; Suriyeli göçmenlere, devlete terör sorunu yaratanlara, bölücülük mayasının tutmasını bekleyenlere gösterilen ilginin öğretmenlere gösterilmemesinden yakınmaktadırlar.

 

Pazartesi sendromunu İstiklal Marşı’nı söyleyerek aşabilen, her sabah ANDIMIZ ile yeniden dirilen öğretmenlerimiz, var olan değerlerimizin kaybedilmesinden yakınmaktadırlar. “Geleceği kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözünü gururla söyleyen öğretmenlerimiz geleceği inşa ederken, geleceğin elinden alınan milli ve manevi duygularımızın eğitimin her safhasına yeniden kazandırılmasını arzulamaktadırlar.

 

Dileriz ki ilerleyen dönemlerde, bahsi geçen konularda yapılan iyileştirmeler hem öğretmenlerimizin mali ve sosyal problemlerinin aşılmasına hem de ülkemizdeki birlik ve beraberlik ortamının bölücülük mayasından arındırılmasına vesile olur.

 

Dualarımız, isteklerimiz ve taleplerimizin gerçekleştiği müreffeh bir Türkiye’yi görmek dileğiyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şehit öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, bugünlere gelmemizde büyük emeği olan ve aramızda bulunmayan öğretmenlerimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun diyoruz.

 

Saygılarımızla…