Nevşehir Milli eğitim Müdüürlüğünden konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle; 02.2015 tarihinde Fibhaber.com sitesinde  yer alan haber üzerine aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

 

 

Merkez  Endüstri Meslek Lisesinde yapımına başlanılan ek bina inşaat temel kazısında , temel çukuruna su basması yerinde incelenmiştir.   

 

1-Ek bina inşaatı yapımına başlanılmış, en kısa sürede yapımı gerçekleştirilip eğitim öğretime açılacaktır. Özel idare yatırım inşaat şubesince yapım süreci denetlenmektedir.

 2-Ek bina yapımı , yapılan zemin etüdüne ve imar planına uygun olacak şekilde planlanmıştır. Zemin emniyet düşük olan  suya doygun zeminde  ,güçlü  radye temel yapımı planlanmıştır.  Tamamen suya doygun akarsu yataklarında su altı zeminlerde fore kazık destekli temel yapılmaktadır.

3-Bodrum kat hafriyat kotu -1,80 olup , yapılan zemin etüdüne göre yer altı su seviyesi yüksek olan bölgede , yüksek katlı bina ve derin temel yapılması yoluna gidilmemiştir.

 4-Temel hafriyat çukuruna dolan suyun , bölgede yüksek olan yer altı su seviyesinden kaynaklandığı görülmüştür. Yer altı su seviyesi bölgesel ve mevsimsel olarak değişim göstermektedir. Bina yapım planlamasında dikkate alınan önemli bir jeolojik veridir. Bu suyun yapım çalışmalarını olumsuz etkilememesi için tahliye edilmektedir.  Bina yapımından sonra drenaj yapılmak suretiyle ayrıca olumsuz tesirleri kontrol altına alınıp ortadan kaldırılacaktır.  

5- Temel çukurunda su çıkması , bölge ve inşaat için yeni ve olağanüstü bir gelişme olmayıp , zemin etüdü ile öngörülmüştür. Buna göre planlanmıştır. Yapım aşamasında ve sonrasında gereken tedbirler alınarak bina yapım güvenliği sağlanmaktadır

Kamuoyuna Saygı ile duyurulur.