Ürgüp Belediyesi, 2014-2015 Eğitim yılının başlamasına kısa süre kala servis araçlarını denetlemeye başladı. Öğrencilerin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için okul servis araçlarını denetleyen Ürgüp Belediyesi, standartlara uygun olmayan araçlara vize vermiyor.

Ürgüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Belediye garajında, okul servis araçları hizmet yönetmeliğine göre araçları kontrolden geçirdi.

Kontrollerde, servis araçlarında tek tek okul taşıtı levhası, ’DUR’ işareti ve frene basılması durumunda yanması, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, 6 aylık periyotlarla yaptırılmış fenni muayenesi, aracın 12 yaşından küçük olması, yangın söndürme cihazı, şoför ve her öğrenci için emniyet kemeri bulunması özelliklerinin arandığı bildirildi.

Denetim komisyonu yaptığı açıklamada, öğrencilerin huzur içinde okuldan eve, evden okula gidebilmesi için gereken tedbirlerin alındığını, okullara öğrenci taşıyan tüm servis araçlarını okullar açılmadan önce denetimden geçirilerek standartlara uygun olmayan araçlara vize verilmeyeceği ifade edildi.
Haber:Faruk Özzengin Ürgüp'ten Bildiriyor.