FİB Haber Merkezi tarafından gündeme taşıyarak haber yaptığımız ve Ölüme Terk Edilen Yavru Köpeklere Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Sahip Çıktı.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Sulusaray Kasabasındaki boş araziye bırakılan 40 civarında yavru köpek için yapmış olduğumuz haberimiz sonrası Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan olaya el koyarak gerekli çalışmalalrı başlattı.

Daha sonra bu 40 köpek yavrusu Avanos Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alındı.

Bir ile üç aylık arasında değişen 40 civarında yavru köpeği, Sulusaray’da atıldığı boş araziden alan Avanos Belediyesi ekipleri hayvanları, kendine ait barınağa getirdi. Doğum yapmış diğer köpeklere dağıtılan yavrulara geçici olarak bakıcı anne bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uz. Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu, “Avanos Belediyesi olarak 2014 yılının sonlarına doğru çalışmalarını tamamlayarak faaliyete geçirdiğimiz sokak hayvanları barınağında bugüne kadar yüzlerce köpeğin bakımını, aşılamasını ve kısırlaştırma operasyonunu yaptık. Rehabilitasyon sürecini tamamlayan bütün sokak hayvanlarını, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince doğal yaşamlarına entegre ettik. Kendi başına hayatta kalamayacak 40 tane köpeği boş bir arazide ölüme terk etmek ne canlıların yaşama hakkına, ne de insanlık onuruna yakıştıramayacağımız bir durumdur.

Fib Haber sitemizde; Avanos istikametinden getirilerek Sulusaray Kasabasında bir arazide ölüme terk edildiği yönünde ifadeler içeren haber karşısında Avanos Belediyesi harekete geçti.
Avanos Belediyesine ait sokak hayvanları barınağı, ilçedeki sahipsiz hayvanlar için yeterli seviyededir. Her belediye kendi sorumluluk alanındaki sokak hayvanlarına sahip çıkmalıdır. Kendine bakamayacak durumda olan canlıların ıssız bir yerde ölüme terk dilmesi kabul edilemez bir durumdur.  Bizim yetki alanımızın dışında olmasına rağmen ölüme terk edilen yavru köpeklerin bakımını Avanos Belediyesi olarak üstlendik. İsteyen herkes Avanos Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağını ziyaret ederek, burada bulunan hayvanları görebilir, sahiplenebilir ve yardım edebilir. Barınağımız 7/24 çok sayıda kamera ile kayıt altına alınmaktadır.
Öncelikle Nevşehir Valimiz Sayın Mehmet Ceylan'a ve Avanos Belediyesine teşekkür ediyoruz.