Bugün, insanlığın, en kutlu doğumuna şahitlik ettiği mübarek bir gündür. Bugün, insanlığın en kurak, en makûs dönemlerinden birinin daha sona ermeye yüz tuttuğu gündür. Bugün, Âdemoğlunun efkârını kaplayan küfür ve cehalet bulutlarının bir kez daha dağılmaya mahkum olduğu gündür. Bugün, yerlerin ve göklerin Muhammedî nura gark olduğu gündür. 
Aynı zamanda, 21. Yüzyıl olarak, İnsanlık bugün doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle topyekûn, çok çetin bir sınavdan geçmektedir. Bugün yaşanan amansız zulümler, yürekleri burkan şiddet, oluk oluk akan kan, dinmeyen gözyaşı, yitirilen umutlar, heba olan hayatlar, insanlığın zorlu bir vicdan imtihanından geçtiğini göstermektedir. Özellikle gönül coğrafyamızda aynı kitaba, aynı peygambere inanan, aynı duyguları paylaşan insanların birbirlerine karşı sergiledikleri acımasız tutumları hepimizi derinden yaralamaktadır.
Temennimiz yeni bir miladi yılla yeni bir mevlid kandilini idrak ettiğimiz bu günde kardeşlik gönüllerimizi kuşatırken, topyekün insanlığın kurtuluşunavesile olması dileğiyle İHH ( İNSANİ YARDIM VAKFI ) Nevşehir gönüllü koordinatörlüğü olarak tüm halkımızın mevlid kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim .
                                                                      Baki Öncel