İki dönemdir birlik başkanlığını sürdüren İsmail Ördü’nün henüz kendisinin bir açıklaması bulunmamasına karşın yeniden aday olacağı gözleniyor. Peki bu durumda birlik başkanlığına ikinci bir isim aday olur mu, olursa bir isim kim olur?.
Bu sorunun tam olarak cevabını bulabilmesi için hafta sonunda yapılacak olan madeni işler ve sanatkarlar odası başkanlığı ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan esnaf sanatkarlar odası başkanlığı genel kurullarının yapılması önemli. Zira birlik başkanlığına aday olabilecekleri konuşulan isimlerden Mehmet Pınarbaşı hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda birlik başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki haberimiz üzerine yaptığı açıklamada öncelikle kendi odasının genel kurulunun yapılmasını önemsediğini dile getirmişti.
Öte yandan 21 Şubat tarihinde yapılacak esnaf sanatkarlar odası başkanlığı seçimi de Başkan Nafiz Çalışkaner’in birlik başkanlığına adaylığı konusunda net bir karar vermesi açısından önem taşıyor.
Bu arada bu iki ismin yanında birlik başkanlığına sürpriz bir isminde aday olabileceği konuşuluyor. Bu ismin özellikle aday olması durumunda kaç oda başkanının desteğini alabileceği konusunda halen nabız yoklamaya devam ettiği de alınan haberler arasında.