Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin www.fibhaber.com a verdiği bilgiye göre "Özkonak Belediye "Kanalizasyon ve Atıksu kesin Projesi" İller Bankası A.Ş tarafından bedelsiz olarak onaylanarak ihalesi yapıldı. 

Başkan Yürekli Açıklamasında; Proje Özkonak kasabamızın gelecek en az 50 yıl sonrasına hizmet verebilecek şekilde nüfus ve debi hesapları göz önüne alınarak hesaplanarak yapılmıştır. Sırada 40-50 sene önce yapılmış sayısal halihazır haritasının yapılması var inşallah dedi.

Kanalizasyon ve Atıksu kesin projesinin Özkonak belde merkezinde tüm yerleşim birimlerini kapsadığını ifade eden Başkan Yürekli "Projenin Bedelsiz Onaylanmasında Emeği Geçen Başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, Çevre Şehircilik Bakanımız İdris GÜLLÜCE' ye ve Nevşehir Milletvekillerimiz Syn. Ahmet Erdal FERALAN, Syn. Murat GÖKTÜRK, Syn. Ebubekir GİZLİGİDER'e  Özkonak İçin Verdikleri Desteklerden Dolayı Tüm Özkonaklılar Adına Teşekkürlerimi Sunarım dedi..

Başkan Yürekli  kanalizasyon şebekesi yenileme çalışmalarına, sayısal halihazır haritasının yapılması sonrasında önümüzdeki yıl ilk kazmayı vuracaklarını belirterek "Özkonak kasabamızın alt yapısını sorunsuz hale getirmek istiyoruz. " şeklinde konuştu.

"Kanalizasyon çalışmalarının devamında su şebekesininde yenilenerek Avrupa normlarında daha güzel şartlarda yaşanabilir bir Özkonak için gecemizi gündüzümüze vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyen 
Özkonak kasabasının Yürekli Belediye Başkanı ; "Niyet hayır akıbet hayır, Tüm hedefimiz Yeni Türkiye'ye yakışır Yeni bir Özkonak" için dedi...