NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği hijyen eğitiminde önce kişisel ve mesleki hijyen kuralları konusunda eğitilen Pazarcı esnafı daha sonra sınava tabi tutuldu.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı M. Ziya Bulaner konferans salonunda gerçekleştirilen hijyen eğitimine pazarcı esnafının ilgisi bir hayli fazla oldu.

Eğitimde Halk Sağlığı Memuru Ramazan Karakaya Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası üyesi pazarcılara kişisel ve mesleki hijyen kurallarını Slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Karakaya, halk sağlığını yakından ilgilendiren bir iş yapmaları dolayısıyla hijyen kurallarına uymanın pazarcıların büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Oda Başkanı Selim Özmen’in de bizzat katıldığı hijyen eğitiminin ardından Pazarcılara 10 sorudan oluşan bir test sınavı yapıldı. Sınavda başarı gösterenlere önümüzdeki günlerde hijyen eğitimi sertifikası verilecek.

Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Odası başkanı Selim Özmen, söz konusu eğitimin pazarcı esnafı açısından son derece verimli geçtiğini belirtirken, eğitim programının düzenlenmesine katkılarından dolayı Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve Sağlık Memuru Ramazan Karakaya’ya teşekkür etti.