Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım, Planlama ve Koordinasyon Toplantısı Mesleki Gelişimi Destekleme ve İzleme Daire Başkanı Mahmut AĞIRMAN Katılımıyla Gerçekleştirildi.
 
5 Eylül Salı günü Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeMilli Eğitim Bakanlığı Mesleki Gelişimi  Destekleme ve İzleme Daire Başkanı Mahmut AĞIRMAN,İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat SALTIK veformatör öğretmenlerin katılımıyla Güncellenen Öğretim Programları Tanıtım,Planlama ve Koordinasyon toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR , çok büyük emekler verilerek ve geniş katılımla güncellenen ve bu yıl uygulamaya konulacak olan 1,5 ve 9. sınıf öğretim programları ile ilgili gerekli eğitim ve planlama çalışmalarının yapıldığını ve Eylül ayındaki seminer döneminde 1,5 ve 9. sınıf müfredatlarıyla ilgili eğitim almış formatör öğretmenler tarafından ilimizde görev yapan öğretmenlere yönelik eğitimlerinin yapılacağını ve gereken hassasiyetin gösterilerek herkesin bu konuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerektiğini vurguladı. Yenilenen öğretim programlarının 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 1, 5 ve 9. Sınıflarda uygulanacağını 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında ise tüm sınıflarda uygulanacağını belirtti.

Toplantıda Mesleki Gelişimi  Destekleme ve İzleme Daire Başkanı Sayın Mahmut AĞIRMAN, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde Cumhuriyet tarihinde en geniş ve demokratik katılımla çok büyük emekler verilerek hazırlanan yeni öğretim program çalışmaları tamamlandığını ve öğretim programları yenileme çalışmalarında hayata dair ve hayat için, ulusal ve uluslararası belgelerle tanımlanmış yeterlilikleri kazandırmak, her açıdan donanımlı bireyler yetiştirmek ve insanımızın ve insanlığın ortak değerlerini kazandırmak amaçlandığını belirtti.Güncellenenmüfredatlara değerler eğitiminin de dâhil edildiğini vurguladı.Öğretmenlerin taşrada Milli Eğitim Bakanlığı’nın temsilcileri olduklarını ve öğretmenlerin Bakanlığı sıkı bir şekilde takip etmelerinin önemini ifade etti.Güncellenen öğretim programlarının başarıya ulaşmasında öğretmenlerin çok önemli rol oynadıklarını vurguladı.

Toplantıda formatör öğretmenler tarafından katılımcılara yönelik güncellenen öğretim programları hakkında sunum yapıldı.

Toplantı sonunda Mesleki Gelişimi Destekleme ve İzleme Daire Başkanı Sayın Mahmut AĞIRMANçalışmalarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR’e ve formatör öğretmenlere teşekkür ederek yeni eğitim-öğretim yılının ülkemiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.