Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. S. Yücel ŞENYURT, Vali Mehmet CEYLAN'ı makamında ziyaret ederek Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyü sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
   Prof. Dr. ŞENYURT Nevşehir'in, kendi il sınırları içerisinde yapılan kazılar açısından değerlendirildiğinde; Hacıbektaş'taki Suluca Karahöyük kazıları, Avanos'taki Camihöyük kazıları ve Sarılar Kasabasındaki Zank Höyük kazıları dışında bu güne kadar çok bilimsel anlamda kazıların yapılmadığını ifade etti. 1996'da Ovaören'de yaptıkları yüzey araştırması sonunda 2007 yılında burada kazı çalışmalarına başladıklarını ve gerçekleştirdikleri ön çalışmalarda ilk olarak surlara rastladıklarını belirten Prof. Dr. ŞENYURT, surların hangi döneme ait olduğunu araştırırken, kazı alanında günümüzden en az 3500 yıl önce Hitit dönemine ait olduğunu tespit ettikleri ve surlara saplanmış ok ucunu bulduklarını ifade etti. 2007 yılında başladıkları kazı çalışmalarıyla birlikte şu ana kadar yüzeyden 4 metre derinliğe kadar indiklerini ve Hitit Dönemi tabakalarına ulaştıklarını söyleyen Prof. Dr. Yücel ŞENYURT, yapılan kazılarda kentin giriş kapısı başta olmak üzere sur duvarları, yerleşim alanları ile yerleşim yerinin tarihine ışık tutacak o dönemlerde kullanılmış çanaklar, mezarlar ve bazı araç gereç kalıntılara ulaştıklarını dile getirdi.
     Prof. Dr. ŞENYURT,şu anda 17 Arkeolog ve 32 işçiden oluşan bir ekiple sürdürdükleri kazı çalışmalarının Nevşehir'in tarihçisine ışık tutacağını vurgulayarak desteklerinden dolayı Vali CEYLAN'a teşekkür etti.
    Vali CEYLAN ise, Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile süren kazı çalışmalarından dolayı Prof. Dr. Yücel ŞENYURT'a teşekkür ederek: "Buradaki kazı bölgemizin tarihine ışık tutması açısından çok önemli. Bölgemiz oldukça zengin tarihi özelliklere sahip ve bu zenginliklerin yeraltında kalmasını istemiyoruz" dedi.