Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜSİAD ve Dünya Bankası işbirliği ile Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Şirin Payzın’ın yaptığı toplantıya; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktür ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser, TÜSİAD Kadın-Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, kurum müdürleri, kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çoğunluğunu bayanların oluşturduğu yoğun bir katılım oldu.

 

Toplantıda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, artık çağımızda ‘Ne iş olursa yaparım’ diyene artık iş olmadığını, kendini yetiştirmiş, kalifiyeli elemanlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Bakan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İŞKUR işbirliği ile insanlarımızı bir meslek sahibi yapabilmek,  onlara fırsatlar vermek için bazı programların uygulandığını belirtti.

 

Türkiye’nin geleceği açısından kadınların iş hayatına atılmasının büyük önem arz ettiğinin altını çizen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan “Ailenin önemli bireyi konumunda olan kadınlarımızın hem eğitimde, hem siyasette ve hem de iş hayatında potansiyel bir güç haline gelmesi gerekir. Biz bunun için bazı projeleri ortaya koyarak uygulamaya başladık. ‘Kadınlar evde kalsın, erkekler de çalışsın getirsin’ düşüncesi çok yanlış bir düşünce. Her alanda olduğu gibi iş hayatında da kadın-erkek eşit olmalı” diye konuştu.

 

Nevşehir Üniversitesi olarak bireysel veya ortak projelerin üretimine yönelik her türlü çalışmaya destek vermenin yanı sıra akademik danışmanlık da verebileceklerini söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, “Artık Türkiye’nin 81 ilinde üniversite var. Ancak insanlarımız üniversitelerin şehre ne kattığının ne yazık ki farkında değiller. Üniversitelerden danışmanlık hizmeti almak mümkün. Biz Nevşehir Üniversitesi olarak her türlü projeye ve çalışmaya destek olmaya hazırız. Mesela bizim yaşlı bakım ünitemiz var ve burada öğrenci yetiştiriyoruz. Hocalarımız vasıtasıyla yetiştirdiğimiz bu öğrencilerimiz engelli ve bakıma muhtaç insanlarımıza yönelik danışmanlık hizmeti veriyor ve vermeye hazırlar” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından gelir getirisi proje destekleri, kooperatifçilik, yerel yönetimler, İŞKUR ve KOSGEB destelerinden faydalan kadın çalışan ve kadın girişimcilerin başarılarını anlattığı toplantı, soru cevap bölümünün ardından son buldu.