Rüşvet Ve Yolsuzluk Operasyonu Soruşturma kapsamında aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kağan Çağlayan, Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, işadamları Ali Ağaoğlu ve Sanatçı Ebru Gündeş in Azerbaycanlı eşi Reza Zarrab'ın da bulunduğu yaklaşık 49 kişi gözaltına alındı.

Vatandaş Ne Diyor?

Millet akı karasını çok iyi biliyor...

Önce Tüyü yetmemiş yetimlerin hakkını yiyen her kim olursa olsun Allah bin türlü belasını versin...

Yolsuzluğun rüşvetin arkasında elbette kimse olmaz ama amaç üzüm yemek mi yoksa...

Ama Türkiye nin hızla gelişme noktasında önünü tıkamak isteyen iç ve dış mihraklarla bir takım menfaatperestler iş başında.

Başbakanımız Erdoğan ı kimseye yedirmeyiz.

Herşeyin farkındayız artık uyumak yok temzilemeye devam...

AK Partide aklanmak adına bu ilahi adalet.AK Partiden Karaların temizlenmesi için büyük fırsat...

AK Partimize ve Gelişen Ülkemize tahammülü olmayanlara bizlerinde tahammülü yok...

Tarihi seçimler öncesi bilinçli yapılmış bir operasyon...

Eğer ki Tek başına bazı eleştiri yapan kesimlerin tabiriyle Erdoğan Hükümeti velevki Dikta yönetim olsa idi bu operasyonların ortaya çıkması mümkün olabilirmiydi. Böylesine güçlü bir hükümetin içindeki yanlışlıklar ortaya hemde kendi iktidarında yaşanabiliyorsa bu Şeffalık ve adalet konusunda Neden Başbakan Erdoğan a güveniyoruz seviyoruz ap açık ortada...Biz Erdoğan ı bunun için sevdik.

Erdoğan dan gerekeni yapmasını bekliyoruz.Kabine revizyonunu yapması için şimdi tamda zamanı. AK Parti Aklanarak Kendisine güveniyoruz.



Türkiye’yi sarsan Tarihin en büyük operasyonda Rüşvetin ve yolsuzluğun çıkış sebepleri hakkında çok sayıda iddialar ortaya konuluyor...

Bu iddialar içinde Dış Basın: Operasyonun arkasında Fethullah Gülen var...

Times: Polisin yürüttüğü operasyonun Türk siyaseti ve iş dünyasının en üst basamaklarına ulaşması, Erdoğan ile Gülen hareketi arasındaki derinleşen kavganın ürünü. Gülen, hükümete düşman kesildi.

New York Times: Operasyon Başbakan Erdoğan'a tehdit oluşturuyor. Erdoğan ile Gülen hareketi bir zamanlar Türk siyasetini ordunun etkisinden kurtarmak için siyasi ortaklar idi.

Wall Street Journal: Operasyon ülkede şok dalgaları yarattı. Ekonomik istikrarı ve yatırımcı güvenini tehdit eden bu gelişmelere Erdoğan'ın karşılık vermesi bekleniyor.

The Guardian: Baskınlar, geçen yaz protestolardan sonra Erdoğan'ın otoritesine yönelik en büyük saldırı gibi görülüyor.

Bloomberg: Gülen hareketinin sistemli bir şekilde devleti kontrol edebilmek için devlet kurumlarına sızdığı söyleniyor.

Financial Times: Başlatılan yolsuzluk soruşturmasının arka perdesinde AK Parti ile başta emniyet ve yargı olmak üzere Türkiye'nin birçok kurumuna sızan Fethullah Gülen hareketi arasında derinleşen kriz var.

Washington Post: Erdoğan ile Gülen hareketi arasındaki gerginlik tırmanıyor. Analistlere göre bu operasyon, Gülen hareketinin eğitim kurumlarına karşı Erdoğan Hükümeti'nin kapatma girişimine bir cevap olarak değerlendiriliyor.

BBC: Analistler bu soruşturmanın özel eğitim kurumlarının kapatılması gündeme gelen Gülen hareketiyle bağlantılı olabileceğini ifade etti.

Kaynak:
 Aktüel.com.tr

Zaman Gazetesi Bu İddiaları Yalanladı...

Zaman, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun arkasında cemaatin olduğu iddialarını yalanladı.
Gülen cemaatinin yayın organı Zaman, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun arkasında cemaatin olduğu iddialarını bugün, 1. sayfasında  yayımladığı bir açıklamayla yalanladı.
 
Zaman gazetesinin açıklamasında, “Üzülerek görmekteyiz ki yakın tarihimizin en önemli soruşturmalarından birini akamete uğratmak, en azından sulandırmak için yoğun bir çaba sarf edilmektedir. ‘Bu işin arkasında cemaat var’ gibi mesnetsiz iddialar, görülmesi ve üzerinde düşünülmesi gereken büyük fotoğrafı örtme çabasıdır. Çok ciddi suçlamalara konu olan adlî bir vakayı kara propagandalarla örtmeye çalışmak, tarihî bir vebal altına girmektir” ifadesine yer verildi

Operasyonların arkasında MOSSAD mı var?
Türkiye'nin İran'dan petrol alıp karşılığını Halkbank üzerinden altın olarak ödemesinden rahatsız olan İsrail'in bu konuda soruşturma  başlatılması için uzun süredir baskı yaptığı ileri sürüldü. MOSSAD'ın  soruşturma  açılması için İstanbulAdliyesi'nde devreye girdiği iddia edildi.  Soruşturmada gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın İran'a yapılan altın ihracatıyla ilgili suçlandığı öğrenildi. İsrail istihbaratı MOSSAD'ın uzun süredir İran'a uygulanan amborgonun delindiği iddiasıyla  soruşturma başlatılması için İstanbul adliyesine baskı yaptığı iddia edildi. 

İsrail lobisi AIPAC, bir süre önce Türkiye aleyhine kampanya başlatmıştı. 47 milletvekili, İran'la ticarete aracılık ettiği gerekçesiyle Halkbank'a yaptırım istemişti. Washington'ın en güçlü lobi örgütlerinden İsrail yanlısı AIPAC'in önayak olmasıyla yürütülen kampanyaya 47 milletvekili destek vermişti. 

Hem Dışişleri Bakanı John Kerry hem de Hazine Bakanı Jack Lew'a gönderilen bir mektupta 'Sizden Halkbank'ın İran'a altın transfer edilmesindeki işlemlerini yaptırıma tabii faaliyet olarak ele almanızı istiyoruz' denilmişti. Mektupta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan içinse, 'Türk devlet bankası Halkbank İran'la mevcut işlemlerine devam edecek' yönündeki açıklamasının, Halkbank'ın yasadışı nükleer programında İran'a yardım ettiği kaygısı için bir sebep oluşturduğu belirtilmişti.

YENİŞAFAK

Ve Başbakan Erdoğan dan Beklenen açıklama geldi....

Başbakan Erdoğan: Çok Kirli Bir Operasyon...

 Erdoğan: Babamın oğlu olsa tanımam:Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin bir açıklama yaptı.
Yaşananları 'kirli bir oyun' olarak nitelendiren Erdoğan, "İktidarımızın nelerle mücadele ederek buraya geldiği de malumdur. Biz bunlara yabancı değiliz" dedi.

Erdoğan, İstanbul ve Ankara emniyetlerindeki görevden almaların başka illere de sıçrayabileceğini ifade etti.
İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
"BU SİYASİ MÜHENDİSLİKTİR"
Soru:  Bakanların istifası söz konusu mu?
- Daha öncede söylediğim gibi şunu bir defa bilmemiz gerekir biz 11 yıllık bir iktidarız ve iktidarımızın nelerle mücadele ederek bu konuma geldiği bellidir. bir defa Türkiye'de biz 2023 Türkiye'sinin hesabını yaparken birileri biz bunun önüne nasıl geçeriz hesabı yapanlar var. bunların ülkemizdeki uzantıları da var. Şunu çok açık söyleyebilirim 14 aydır dinleme izleme yapılıyorsa bu da bir nevi çetelerdir.
DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMA GAYRETİNDELER
- Devletin içinde devlet olma ve devleti istedikleri gibi yönetme planları var. Bu resmen siyasi mühendisliktir. Bunlar şucuymuş bucuymuş bizi enterese etmez. Babamızın oğlu olsa bunları ortaya çıkaracağız.
- Biz bunlara yabancıu değiliz, gerekeni gerktiği gibi yapacağız, Bakan arkadaşlarımla gerekirse görüşür, ne yapılması gerekiyorsa onu yaparız, bunu muhalefet partileri istiyor diye değil çünkü biz onların evveliyatını çok iyi biliriz, onların ne olduğunu milletim çok iyi biliyor, 30 Martta gereken cevabı millet verecektir. Abdestimizden süphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun ama bu at çamuru tutmasa iz kalır mantığıdır.
- Bunlar yapılan birçok olumlu faaliyeti olumnsuz göstermeye çalışıyorlar.
"KAMU BANKALARIMIZIN BAŞARILARINI YARALIYORLAR"
Kamu banlarımız Avrupa'daki bankalar arasında derece yapıyorlar. Bunları yaralama hedefleri var. Bunların Türkiye uzantıları var. Tespit ve tahminlerimiz var. Bu uzantılar devlet içinde devlet gayreti içinde adım atıyorlar.
BABAMIN OĞLU OLSA TANIMAM
Bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa bizi ilgilendirmez.
28 ŞUBAT'TAN BİLİYORUZ
Burada bir çok değişik şeyler söylenecektir. Bunlara biz zaten alıştık. Daha önce biliyorsunuz, biz 28 Şubatları medya ile gördük, onlar o karanlık işleri çevridiler, STK'lar da karıştı. Biz bunlara yabancı değiliz. Bunun değişik versiyonu uygulanıyor. Biz gereken neyse aramızda görüşüp gerektiği anda yaparız.
EMNİYETTEKİ GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ BAŞKA İLLERE SIÇRAYABİLİR
Emniyette yapılan değişiklikler görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle valilerimizin tasarrufunu kullanmasıdır. Farklı illere de sıçrayabilir. Gereken anında yapılacaktır. Bu iş anlaşılıyor ki siyasi noktada bir mühendisliktir, buna izin vermeyeceğiz."