28.11.2014 tarih ve 29189 sayılı Resmi Gazetede Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Personeline Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikle ilgili Şube Başkanımız Sayın Turgay Çetin’in değerlendirmesi;


Çağdaş yönetim anlayışında, yönetimin alacağı karalara ve yapacağı düzenlemelere iş görenin ve konu ile ilgili ortak paydaşların ve sosyal tarafların da katılımının sağlanması
olmazsa olmaz bir kural iken aynı zamanda demokrasinin tüm kural ve kaidelerinin en küçük birimlerde de işletilmesi aynı zamanda ülke demokrasisine bir katkı olacaktır. Sivil toplum kuruluşları oluşturulacak ortak akla ve olabilecek olumsuzluklara karşı temsil ettiği kesimlerin itiraz ve önerilerini dile getirerek katkı sunacağı muhakkaktır.


Daha önceleri de sıkça dile getirdiğimiz şekilde ve bu konuda da gerek basın gerekse resmi müracaatlarımızda, Sağlık Bakanlığı, Sağlık çalışanlarını ilgilendiren konularda yapacağı düzenlemelerle ilgi olarak başta sendikaların ve diğer sosyal tarafların görüş ve önerilerini de dile getirebilecekleri bir çalıştay düzenlemesi talep etmiştik. Bu talebi çalışanlar adına yapmıştık. Amaç yapılacak düzenlemelerde çalışanların talebinin göz önüne alınması, sorunların çözüme kavuşturulması, hem de bakanlığın yapacağı düzenlemede gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklenmemesi adına idi. Yapılan her düzenleme yeni sorunlar ve yeni hak kayıplarına neden olmamalıydı. Çalışanlar kaybettikleri adına uzunca süren bir hukuki mücadele ve sürede oluşacak mağduriyetlerin olmaması adına idi. Ancak Bakanlık yine bildiğini okumaya devam etti.


Taşrada çalışan yüzbinlerce sağlık çalışanının ilgilendiren Döner Sermaye Ek Ödeme Yönetmeliğini yeniden düzenlerken, sosyal tarafları yok saydı. Yine taşradaki bilgilerden bi haber, çalışanların derdine çözüm olmayacak masa başında oturarak hazırlanan bir yönetmelik yayınladı. Bu yönetmelik kimin derdine derman oldu. Bu yönetmelikte riskli birimlere kısmi süreli verilen hizmetlerin karşılığında alınan ek ödemelerde kısmi süreli çalıştığı süre karşılığı özellikli birim katsayısı sorunu yine açıklığa kavuşmadı.


Bu yönetmelikte, günün gerçeklerine göre hazırlanmış ve aynı okul mezunu kişilerin unvan katsayıları eşitlenerek bir adalet sağlanmadı. Bu yönetmelikle sağlık çalışanlarının en büyük sorunu olan ek ödeme gelirlerinin emeklilik hesabında dikkate alınması da sağlanamadı. Velhasıl bu yönetmelik sağlık çalışanlarının hiçbir derdine derman olmadı.