2018 Yılı Mart ayında Nevşehir’in Gülşehir ilçesi Ovaören Köyü yakınlarında eğitim uçuşu sırasında düşen F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Samsun’lu Şehit Pilot Üsteğmen Yasin Boy’un ismi, Ovaören KöyündekiOrtaokula verildi.

Ovaören Köyündeki Ortaokulu’nun adı düzenlenen törenle “Şehit Pilot Üsteğmen Yasin Boy Ortaokulu” olarak değiştirildi.

Düzenlenen törene; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakam Vekili Yiğit Yaşar Demirer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener,Ovaören Köyü Muhtarı Servet Gencer,Niğde Şehidimiz Ömer Halisdemir’in kardeşi Savaş Halisdemir ile Şehidimiz Pilot Yasin Boy’un babası, kardeşi, eşi, eniştesi ile yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören; şehitlerin manevi huzurunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve akabinde okulu ziyaret eden Vali Aktaş, yetkililerden okulla ilgili bilgiler aldı ve okulda bulunan öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Vali Aktaş ve protokol, şehitle ilgili bilgilerin oluşturulduğu özel köşeyi de ziyaret ettiler.

Vali Aktaş, Şehit Pilot Üsteğmen Yasin Boy’un adının bundan sonra bu okulda yaşatacak olmanın onuru ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Şehit Pilot Üsteğmen Yasin Boy’unailesi ise dünyada herkese nasip olmayacak şerefler olduğunu ifade ederek, Okula şehitlerinin isminin verilmesi konusunda başta Nevşehir Valisi İlhami Aktaş olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ettiler.