NEVŞEHİR(MHA) Sağlık Bakanlığı Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi gereğince, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile müşterek olarak sağlık tesislerimizde çıkabilecek olası yangınların can ve mal kaybına yol açmaması için personellerin bilinçlendirilmesi ve yangın ekiplerinde görevli personellerin deneyimini arttırmak için Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün de katılımı ile Yangın Söndürme Eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ilgıt Feralan, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Vural Öözçelik, Belediye İtfaiye Müdürlüğü İtfaiye Amiri Gökhan Açık, Sivil Savunma Uzmanı ve Amirleri koordinesinde hizmet içi eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan seminerde, Yangın Yönergesinde ve HAP planında görevli ekiplere, güvenlik görevlilerine ve diğer personellere yangına müdahale hakkında bilgi verildi. Seminerden sonra Müdürlüğümüz bahçesinde İtfaiye Müdürlüğünce yangın söndürme cihazlarının tanıtımı yapılıp kullanma yöntemleri anlatıldı. İtfaiye Müdürlüğü personelleri tarafından müdürlüğümüz bahçesinde gerçek bir yangın çıkartıldı.  Tatbikata katılan personellerden bazıları yangın söndürme tüpleri ile ateşe müdahale ettiler ve olası bir yangında nasıl müdahale edeceklerini, yangın tüplerinin kullanımı ve yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak görme imkânı buldular.

Senaryo gereği, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Protez Laboratuarı odasında elektrik kontağından çıkan yangında dumandan etkilenen personeller, Yangın Yönergesinin Kurtarma Ekibinde görevli personellerce başarılı bir şekilde tahliye edilmiş ve Özel Güvenlik Görevlilerince de olay yeri kontrol altına alınarak giriş çıkışların güvenliği sağlandı. Her iki tatbikatta başarılı bir şekilde sonuçlandırıldı.