Senegal Büyükelçisi Moustapha Mbacke, Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı uluslararası toplantı için Nevşehir'e geldi. Nevşehir ziyaretini Türkiye ile Senegal arasındaki yatırım ve ticari ilişkileri artırma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiğini söyledi.

Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin çok özel bir yer olduğunu belirten Senegal Büyükelçisi Moustapha Mbacke, Uluslararası toplantının ardından Nevşehir'de Bims sektörüyle uğraşan genç iş adamı Tolgahan Özdemir ile Akşam yemeğinde Ekonomik Balıkçılıkta bir araya geldi.

UCLG (MEWA) Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı tarafından düzenlenen Aracı Şehirler Sürdürülebilir Kalkınmanın Kilit Aktörleri başlığı ile Aracı Şehirler Ortadoğu ve Batı Asya (MEWA) Bölgesel forumu için Nevşehir'e gelen Senegal Büyükelçisi Moustapha Mbacke iş adamlarını son derece güvenli ve istikrarlı bir konumda bulunan ve yabancı yatırımcılara fırsatlar sunan ülkesinde yatırıma davet etti.

Nevşehirli genç iş adamı Tolgahan Özdemir'de, Senegal Büyükelçisi Moustapha Mbacke ile ekonomik iş birliği için görüş alış verişinde bulunduk. Bu vesile ile karşılıklı ilişkilerin gelişmesini arzu ediyoruz" görüşlerine yer verdi.