NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi Avanos Belediye Başkan Adayı Ali İhsan Sezer, önce MHP’den aday adayı oluşunu, ardından da Saadet Partisi Belediye Başkan adayı gösterilmesi sürecini değerlendirdi.

Saadet Partisi Avanos Belediye Başkan adayı Ali İhsan Sezer, “Ağustos ayında  başlayıp bundan iki hafta öncesine kadar MHP Avanos Belediyesi Başkan aday adayı olarak sizlere kendimi tanıtmış ve de projelerimi paylaşmıştım. Maalesef bu çalışmalar MHP ile devam edemedi. Bende fikirlerimi, ideallerimi ve de projelerimi en iyi şekilde uygulayabileceğim bir parti yani seçilebilmek için bir araç arayışına girdim. Geniş istişare ve düşüncelerden sonra bunu Saadet partisi ile yapabileceğim kanaatine vardım. Şimdi sizlere neden Saadet Partisi olduğunu anlatacağım: İnsanların gönlünün her konuda bir ikincisi olur. Mesela; bir FB’li Fenerbahçe şampiyon olamıyor ise Galatasaray da olmasın Beşiktaş olsun der. Bir GS’lı da benim takımım şampiyon olamıyorsa FB olmasın Trabzon Spor olsun der. Veya İstanbul’da yaşamak isterim ama olmaz ise İzmir olsun ya da Antalya olsun der. Yani kendine en yakın gördüğü ikinciyi tercih eder. Ben 1970’li yıllarda ülkemin o günkü şartları gereği tarafsız kalamayacağım için Ülkücülüğü tercih ettim. Öyle bir sevda idi ki Ülkücülük benim için ideolojiden de öte bir hayat tarzı oldu. O zamanlar ozan Arif’in şu beyitleri beynime öyle bir kazındı ki, hala beynimde ve kalbimin en güzel yerinde taht kurmuş vaziyettedir.

Dün böyle düşünüyordum bugünde böyle yarında düşüncelerim aynı kalacak.  Türk islam sentezinden oluşan fikirlerimden, ideallerimden ve düşüncelerimden hiçbir zaman ödün vermedim ve de vermeyeceğim. Milli görüşün fikir babası ve değişmez lideri Rahmetlik Prof. Dr. Necmettin Erbakan da bunları savunmuyormuydu.  O zatı muhteremde Amerika’nın emreryalizmine İsrail siyonizmine ve de Avrupa Birliği sömürüsüne karşı çıkmıyormuydu.  O zat bu ülkenin insanlarına refahın, huzurun ve de kurtuluşun gerçek islamda olduğunu söylemiyormuydu. Avrupa birliğine karşı Asya ve Afrika birliğini G8 projesini gerçekleştirmemiş miydi? . Türkiye’nin batılılaşmadan vazgeçip kendi özüne dönmesi gerektiğini Türk ve islam aleminin önderi olabileceğini söylememişmiydi.  Amerikan planı olan 28 Şubat tertibi ile partisi refahın ve faziletin kapatılmasından sonra o güne kadar milli görüşçü olduğunu söyleyen bir grup biz milli görüş göleğini çıkardık deyip AKP’yi kurarlar iken milli görüş çizgisinden ödün vermeyen, milli ve dini sahiplerine çıkan azınlık AKP’ye gitmeyip Saadet partisini oluşturmadılar mı?. Saadet Partili kardeşlerim de benim gibi milli değerlerine sahip çıkıp yüce dinimiz olan İslamı’da çare olarak görmüyorlar mı?. Bunlar en az benim kadar Ülkenin bölünmez bütünlüğünü  ve de bağımsızlığını savunmuyorlar mı?.  Bütün bu ve buna benzer pek çok benzerlikten dolayı saadet partisini tercih ettim. Bunun yanı sıra bir CHP’li kadar Halkçıyım. Demokrasi Paketi ile ilgili yazdığım yazımda Türk milletini şöyle tarif etmiştim. Anadolu da, Doğu Avrupa da, Kuzey Afrika da ve Batı Asya da yaşayan Müslüman ahalinin adı Türk milletidir. Ben ne kafatasçıyım nede ırkçıyım. Benim milliyetçiliğim kültür milliyetçiliğidir. 30 yıl yaşadığım Almanya’da 7 yıl sendika başkanlığı yaptım. Bu dönem içerisinde yaptığım toplu sözleşmelerle elde ettiğim işçi hakları ile 3 defa Almanya’nın en iyi sendika başkanı seçilen ben İşçi partisi kadar işçi haklarını savunan, sosyalist değil ama sosyal olan en az onlar kadar milletini seven biri olarak Ulusalcıyım, Amma ve lakin Dönek Değilim. Dünümü inkar etmedim; etmem ve de etmiyorum. Satılmış Değilim; Çünkü bu güne kadar beni satın alacak para tedavüle sunulmamıştır. Hain hiç değilim, ne fikirlerime, ne de birilerine ve de vatanıma milletime, dinime ihanet etmedim. Ortada bir yanlış varsa onu ben yapmadım bana yapıldı.  Dün olduğu gibi bugünde aynı ideal, ideoloji ve de halkıma tüm milli değerlerime hizmet etmek aşkı ile  Büyük Saadet Partisi çatısı altında Avanos Belediye Başkanlığı hizmetine talibim” diye konuştu.