26 Mayıs 2014- 01 Haziran 2014 tarihleri arasında kutlanacak Sigortacılık Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, haftanın önemine temas eden NEVŞEHİR sigorta acenteleri ile delegesi ve sigorta acenteleri sektör meclis üyesi Aşkın KIZILBAYRAK,”Son dönemde sektörümüzde sigortanın ve sigortacılığın önemi ile ilgili kamuoyu oluşturma ve bilinçlendirme çalışmalarında önemli gelişmeler kaydedilmektedir.

Bildiğiniz üzere, Hazine Müsteşarlığı'nın sigortacılığın tanıtımına ilişkin olarak hazırladığı "Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi" uyarınca, her yıl Mayıs ayının son Pazartesi gününden o haftanın Pazar gününe kadar olan hafta "Sigorta Haftası" olarak ilan edilmiştir. Bu senede 26 Mayıs 2014- 01 Haziran 2014 tarihleri arasında sigortacılık haftası kutlanacaktır” ifadelerini kullandı.
“Sigorta sadece güven unsuru değil, aynı zamanda bir gelişmişlik göstergesidir. Ülkemiz sigortacılığının yeterince gelişememesinin nedenleri arasında "sigorta bilincinin yetersiz olması" konusu da yer almaktadır” diyen kızılbayrak, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Türkiye'de sigorta satışlarının yüzde 65 gibi çok büyük kısmı biz acenteler üzerinden gerçekleşmektedir. Bu veri, acentelerin tüketici ile sigorta şirketi arasındaki köprü rolünün ve tüketiciye ulaşmadaki öneminin altını çizmektedir. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, sigorta hakkında bilinçlendirilmesi, sektörün geleceği ve tüketicilerin sektöre duyduğu güven açısından büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla bu konuda biz acentelere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. "Sigorta Haftası" da bu konuyu hepimize bir kez daha hatırlatacağı için önemlidir.
Bu çerçevede, "Sigorta Haftası"nda sizlerle paylaşım içinde bulunmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtiriz. Sektörümüzün gelişiminin önündeki en büyük engellerden olan bilgi ve tanıtım eksikliği konusuna katkıları olacak bu gelişmenin, özellikle sizlerin de sahiplenmesiyle sektörümüz için faydalı olacağına inancımız tamdır.