Nevşehir Merkez Söğütlü Camii Yaz Kur'an Kursu'na katılan öğrenciler arasında ödüllü “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” düzenlendi.

Cuma namazı öncesinde merkez Söğütlü Camii'nde düzenlenen programa İl Vaizi Mehmet Çetin, Cami görevlileri İmam-Hatip Kadir Karaşahin, Müezzin-Kayyım Ramazan Yalçın, Cami cemaati ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir Merkez, Kasaba ve köylerinde gerçekleştirilen “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” kampanyasına Merkez Söğütlü Camii’ de katıldı. Söğütlü Camii'nde düzenlenen öğrenciler arası 40 Gün, 5 Vakit Namaz yarışmasına 30 öğrenci katılırken, dereceye giren öğrenciler Bisiklet, Tablet Bilgisayar, Çeyrek Altın, Gram Altın, Spor Ayakkabısı ve Futbol topu ile ödüllendirildi.

40 gün boyunca 5 vakit namaza devam eden öğrencilerden birinciye Bisiklet, ikinciye Tablet Bilgisayar, üçüncüye Çeyrek Altın, dördüncüye de Gram Altın hediye verilirken, 5 ten 15’ inci sıraya kadar olan öğrencilere Spor Ayakkabısı ve 16. Sıradan 30’uncu sıraya kadar olan diğer öğrencilere de futbol topu hediye edildi.

Cuma namazı öncesi düzenlenen programa katılan İl Vaizi Mehmet Çetin yaptığı Cuma vaazı sonrasında ödül öncesi; “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” nı bu yıl Nevşehir’de ilk olarak başlatıldığını ve bu yarışmaya katılan camilerden birisi de Söğütlü Camiimizdir” dedi.

Yarışmadaki amaçlarının çocuklara bu küçük yaşta namazlarını camide kılmaya teşvik etmek ve camileri sevdirmek olduğunu söyledi.

Vaiz Çetin; “Çocuklarımızın hem dini terbiyelerinde hem de ibadet anlamında gösterdikleri hassasiyet ölçüsünde üzerinde en fazla durulması gereken husus namaz ibadetidir.

Namaz ibadeti böylesine önemli bir yerde bulunurken, bu ibadet muhakkak çocuklarımızın eğitiminin merkezinde de olması gereken bir ibadettir. Anne-babalar, küçük yaşlardan itibaren çocuklarına namazı sevdirmek için ellerinden geleni yapmalı, bu uğurda her türlü meşakkate katlanmalıdır” dedi.

İl Vaizi Çetin; “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” kampanyasına destek veren, çocuklarına bu konuda yardımcı olan anne, babalarına, din görevlilerimize, cami cemaatine ve bu kampanyayı başlatan İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Sohbet sonrası yarışmada birinci İhsan İlhan’a Bisiklet, ikinci Samet Altuntaş’a Tablet Bilgisayar, üçüncü Ömer Özcan’a Çeyrek Altın, dördüncü Sefa Güleç’e Gram Altın, 5 ten 15’ inci sıraya kadar olan öğrencilere Spor Ayakkabısı ve 16. Sıradan 30’uncu sıraya kadar olan diğer öğrencilere de futbol topu olan hediyeleri İl Vaizi Mehmet Çetin tarafından verildi.

Söğütlü Camii görevlileri Kadir Karaşahin ve Ramazan Yalçın; “İl Müftülüğümüzün Nevşehir’de bu yıl ilkini gerçekleştirdiği, Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilerimize yönelik olan “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” kampanyasına camimizde Kur’an eğitimi gören 50 öğrencimizden 30 öğrenci katıldı. Gençlerimizi ve bu kampanyaya destek veren anne ve babalarını tebrik ediyoruz” dediler.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vaiz Mehmet Çetin tarafından verilirken, yarışmayı izleyen cami cemaati de bu tür yarışmaları düzenleyen İl Müftülüğüne ve cami görevlilerine teşekkür ettiler.