Nevşehir'de vatandaşları cep telefonuyla arayarak sizi asayiş şubeden arıyoruz diye dolandırıyorlar.Telefonla Dolandırma Tuzağına Sakın Düşmeyin! 

Bugün Nevşehirli vatandaşları telefonla arayarak kendilerini Asayiş Şube müdürlüğünden arıyoruz şeklinde ki yalanlarıyla para talep eden dolandırıcılar bugün yine iş başında....Eşinizi, Dostunuzu, ailenizi uyarınız...

Nevşehirli vatandaşların telefonuna Ben polisim, ben savcıyım şuyum buyum diye bir çok telefon geliyor. 
 
Lütfen; bu konuda çok dikkatli olalım. Özellikle aile büyüklerini uyaralım durumu anlatalım. İçinde 155 geçen numaralar olduğunda gerçek polis olduğuna ikna olanlar var. Bunu da altını çizerek belirtelim. Hiç bir polis vatandaşın kredi kartı limitini arayıp sormaz, evde banka kartı olup olmadığını sormaz. 

Sahtekarlıkların gün geçtikçe arttığı bir dönem yaşıyoruz. Teknolojinin ilerlemesi bu ahlaksız insanların ekmeğine yağ sürüyor ancak aynı ölçüde polisin işi kolaylaşıyor:)

Öte yandan teknolojinin gelişimine paralel olarak Dolandırıcılar Artık 155’ten de Arıyor... Öyleki dolandırıcılar, Çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşları telefon ekranında 155 polis imdat tarafından aranıyor gibi gözükecek şekilde arama yaptıkları bildirildi.