Nevşehir merkez ilçeye bağlı Sulusaray kasabasında 4 köprünün bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Sulusaray Belediyesi tarafından kasaba merkezi ile bağlantı sağlayan ve aşınmalardan dolayı büyük tehlike yaratan dört farklı köprüde yapım, onarım ve genişletme çalışmaları başlatıldı.

Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz yaptığı açıklamasında; "Başlattığımız çalışmalarda 12 m genişliğinde, 8 metre uzunluğunda kasaba merkezinde bulunan önceden bir aracın ancak geçebildiği köprüleri hem yükselttik hemde genişlettik. Böylelikle trafiği rahatlatmayı planladık. Ayrıca yine yapmış olduğumuz çalışmalarla taşkınların köprüyü tıkamasını önledik" dedi.

Gerekli bakım ve onarım çalışmaları da yapılan köprü, ulaşıma kısa sürede hazır hale getirilecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, köprünün önceden hem eski olmasından hem de oldukça dar olmasından dolayı sıkıntı yaşanıldığını anımsattı.

Yapılan çalışmayla köprünün en kısa sürede ulaşıma hazer hale getirileceğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Çok şükür bu köprümüz için başlatılan yapım, onarım ve genişletme çalışması sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Gereken çalışmaları yaptıktan sonra halkımızın hizmetine sunacağız şimdiden Kasabamıza hayırlı ve uğurlu olsun"