NEVŞEHİR(MHA) 3 Yıl önce geçirdiği bir kaza sonucunda bir kolunu normal olarak kullanamayan, engelli raporu olmasına karşın üç yıldır alın teri ile çalışıp evine ekmek götürebilecek bir iş dahi bulamayan gencin isyanını bulacaksınız bu haberimizde.
 33 Yaşındaki Ramazan Çakmak, 3 yıldır engelli bir insan olarak ilimizde özel sektör ya da kamuda bir iş bulamaktan yana dertli. Etrafında bir telefonla kamuda ve özel sektörde iş bulunanları tanıdığını söyleyen İşsiz genç, amacının alın teri ekmeğini kazanarak ailesine bakmak olduğunu söyledi.

 Çakmak, “Üç yıldır engelli olmama ve İş-Kur’da müracaatımda bulunmasına rağmen bir türlü iş bulamadım. Bu süre içerisinde iş bulabilmek için çalmadığım kapı kalmadı. Milletvekili bir tanıdığım yok, belediye başkanı ile bir samimiyetim yok, ilin ileri gelen yetkililerini tanıyorum. Haliyle herhangi bir torpilim olmadığı için iş bulamadığımı düşünüyorum. Etrafımda bir telefonla iş bulunan birçok insanı tanıyorum. Benim amacım kimseyi suçlamak değil. Ancak torpili olmayanın bu memlekette yaşama hakkı yok mu diye isyan ediyorum. Amacım bana gıda ya da maddi yardım yapılsın değil. Tek amacım alın terim ile ekmeğimi kazanabileceğim kamuda ya da özel sektörde bir iş bulmak. Üç çocuğumla büyük sıkıntılar çekiyoruz. Alın teri dökerek evime çocuklarımın rızkını götürmek istiyorum. İş bulabilmem konusunda ilin ileri gelenlerinin, iş adamlarının bana bir yardım eli uzatmasını bekliyorum” diye konuştu.