Seçim çalışmalarının sabahki bölümü için Avanos’a gelen Bülent Tekiner’e halk yoğun ilgi gösterdi. Yıllardan beri Nevşehir’e üvey evlat muamelesi yapıldığını belirten Avanoslular, haklarını en iyi Tekiner’in savunacağını söyleyerek oylarının rengini belli ettiler.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimine kısa bir süre kala Nevşehir’de CHP’li Tekiner rüzgarı esmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde esnaf gezilerini tamamlamak üzere geldiği Avanos’ta Bülent Tekiner’e halkın ve esnafın ilgisi yoğun oldu. CHP İl Başkanı Kamil Görmez, İlçe Başkanı Alper İbaş ve ikinci sıra adayı Cuma Yorgancı ile birlikte sokağın nabzını tutan Tekiner’e vatandaşlar “Bu iş tamam. Seni Meclis’te görmek istiyoruz” mesajını verdiler.
 
ÖKSÜZ KALDIK
Kapadokya bölgesinin, uygulanan yanlış politikalar nedeniyle adeta öksüz bırakıldığını ifade eden vatandaşlar, turist sayısındaki önlemez düşüşün kendilerini iflasın eşiğine getirdiğini belirttiler. Çalmadık kapı bırakmadıkları halde sorunlarına bir çözüm bulamadıklarından yakınan Avanoslular, “Nevşehir’de değişim zamanı geldi. Kolaya alıştılar, bizleri unuttular. Sandıkta kararımızı anlayacaklar” ifadelerini kullandılar.
 
NEVŞEHİR’İN SESİ OLACAĞIM
 
Vatandaşlarla tek tek tokalaşarak, uzun süre sohbet eden Bülent Tekiner ise 12 senede Nevşehir’in sürekli gerilediğini, inanılmaz turizm potansiyeline rağmen komşu illerle rekabet edemez hale geldiklerini söyledi. “Artık işi yapabileceğine inandığınız kişilere teslim etme zamanının geldiğini düşünüyorum” diyerek vatandaşlardan destek isteyen Tekiner, “Seçimden seçime Nevşehir’i, Avanos’u hatırlayan değil, siyasi geleceğini Nevşehir ile şekillendirecek bir milletvekili olma sözünü veriyorum. Ben aday olurken Genel Başkanımın talimatıyla olmadım. Sizlerin oylarınıza ön seçimden çıkıp geldim. 4 yıl sonra yine huzurunuza geldiğim zaman, Nevşehir’e en ufak bir katkım olmamışsa, halinizi hatırınızı sormamış, çayınızı içmemişsem şayet beni kulağımdan tuttuğunuz gibi kapının önüne yine siz koyarsınız” diye konuştu.