TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, AB Büyükelçisi ve AB Türkiye Delegasyon Başkanı Christian Berger'in özel davetlisi olarak Avrupa Birliği 68. Kuruluş Günü münasebeti ile düzenlenen resepsiyona katıldı.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk yaptığı açıklamasında; "Avrupa Birliği Kuruluş günü münasebeti düzenlenen Resepsiyon'a AB Büyükelçisi ve AB Türkiye Delegasyon Başkanı Christian BERGER' in özel davetlisi olarak katıldık. Christian Berger ve Başbakan Yardimcımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK 'in konuşmaları ile başlayan resepsiyon , Cumurbaskanlığı Senfoni Orkestrası tarafından verilen muhteşem konser ile devam etti. Resepsiyonun ilerleyen saatlerinde yerli ve yabancı birçok katılımcı ile gòrüsme fırsatımız oldu" dedi...

Resepsiyonda TÜRSAB Kapadokya BYK Yönetim Kurulu üyesi turizmci Muzaffer Büyükbaş'ta hazır bulundu.

Bundan 68 yıl önce Robert Schumann’ın, yayınladığı deklarasyonla ilk olarak Avrupa’da birlik fikrini ortaya atmasıyla bugünkü Avrupa Birliği’nin temellerinin oluşturulduğu 9 Mayıs günü, Avrupa Günü olarak kabul edilmekte ve tüm AB üye ve aday ülkelerinde 1986 yılından beri "Avrupa Günü" olarak kutlanmaktadır.