TKDK Nevşehir de Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor….

TKDK Tarımsal Kalkınma Destekleme kurumu tarafından desteklenen çiftçilerin Çağlayan Kardeşler Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi tarafından Traktör teslim töreni Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Göynük kasabasında yapılan dualarla sahiplerine teslim edildi.

Başvuru sahipleri 11 çiftçi, devlet desteklerini yakından takip ettiklerini TKDK kurumunun devlet desteğini bir fırsat olarak nitelendirerek, “Bu tarz destekler bir fırsattır. Kafamızda traktör ve ekipman satın almak zaten vardı ancak TKDK desteği ile hem daha iyi, kaliteli traktör ve ekipman alacağız hem de köyümüzdeki insanlara örnek olacağız.” dediler.

 “TKDK desteği ile %50 hibe alarak traktör ve ekipman satın alacağız dediğimizde çevremizdekiler buna inanamadılar ama biz inandık, araştırdık, kuruma gidip geldik, oradaki uzman personelin de yardımı ile projemizi kendimiz hazırladık ve şimdi teslim alıyor olmanın da büyük keyfini yaşıyoruz dediler.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibe destekli traktörlerin teslimi töreninde konuşan Çağlayan Kardeşler Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adına Hakan Öncel ve Fazıl Baydemir, "Son yıllarda ortaya konulan uzun soluklu politikalar, sektörün gelişmesi için sağlanan destekler ve benimsenen stratejik yaklaşımla tarım, Gayrisafi Yurtiçi Hasıladan dış ticarete, istihdamdan milli gelire kadar ülkemizin kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayan güçlü bir sektör haline gelmiştir." dedi.

Avanos ilçesi Göynük kasabasında düzenlenen törende konuşan Çağlayan Kardeşler Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adına Hakan Öncel ve Fazıl Baydemir, hayata geçen yatırımlar yakın bir zamanda çıkacakları 12. çağrı döneminde çok sayıda proje ile Nevşehir'de daha fazla hibe desteği alınmasına da katkı sağlayacaklarını söyledi.

Çağlayan Kardeşler Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adına Hakan Öncel ve Fazıl Baydemir, Böylesine önemli bir desteğin Çiftçilerimize kazandırılmasını sağlayan başta TKDK koordinatörü Sayın Murat Asiltürk ve tüm personeline bu vesile ile teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

Törene Çağlayan Kardeşler Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi yetkilileri,Göynüklü ve Özkonaklı çok sayıda çiftçiler ve TKDK’dan destek almaya kazanan çiftçiler katıldı. Tören sonunda yüzde elli hibe destekli traktörler sahiplerine teslim edildi.

 

Tören sonrası bu projenin öncülüğünü yürüten Abdullah Yıldırım isimli Göynüklü çiftçimiz Traktörünü teslim aldıktan sonra duygularını şöyle ifade etti:

Değerli basın mensupları, kıymetli Goynuk'lu hemşerilerim;

Hükümetimizin yakın zamanda faaliyete geçirdiği ve Türkiye'de sadece 48 vilayette faaliyet alanı bulunan Kırsal kalkınmayı destekleme kurumu aracılığı ile şu anda bu traktörlerin sahibi olmaktan dolayı büyük memnuniyet içerisindeyiz. TKDK kurumu tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kapsamında bizlere hem traktör hem ekipman desteğini %50 hibe ile vermektedir. Ayrıca KDV muafiyetinin olmasıda %8 daha indirim olması anlamına gelmektedir ki bu bizlere sağlanan cok büyük bir imkandir. Benimle birlikte kasabamıza 15 adet traktor ve ekipmanı destegi sağlanmıştır ki bu anlamda minimum 1 trilyon lira kasaba çiftçilerimizin cebinde kalmıştır.

Bu destegin sağlanmasında hükümetimize ve başbakanımıza öncelikle minnetimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca destegini esirgemeyen TKDK koordinatörü Murat Asiltürk ve personeline en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca CASE Marka traktörlerin satışını ve teknik anlamda servis hizmeti sağlayıcıligini yapan Hakan Oncel bey'e verdigi desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Sayelerinde kasaba tarımı çok büyük bir mesafe katetmistir. Emegi geçenlerden katılımcılardan Allah razı olsun.

Saygılarımla;

Abdullah YILDIRIM



ÇAĞLAYAN KARDEŞLER OTOMOTİV Bayii
CASE IH Türk Traktör Nevşehir Bayii
Mehmet Akif Mah., Fevzi Çakmak Cd No:45, Nevşehir Merkez/Nevşehir
(0384) 214 0414